Τη Ρένα Δούρου κατονομάζει ως «μοναδική υπεύθυνη» και «ηθική αυτουργό» των επεισοδίων στον ΧΥΤΥ Γραμματικού σε δήλωση του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Σε δήλωση του ο κ. Σγουρός ανέφερε ότι «η κα Δούρου είναι η μοναδική υπεύθυνη και η ηθική αυτουργός των επεισοδίων στο Γραμματικό. Επί μήνες προεκλογικά και μετεκλογικά υποκινούσε τους κατοίκους καλώντας τους να ξεσηκωθούν. Επί μήνες τους εξόρκιζε να μην σταματήσουν τον ιερό αγώνα, μιλώντας για περιβαλλοντικά εγκλήματα και ζητώντας λαϊκό ξεσηκωμό».

Και συνέχισε: «Οι κάτοικοι όμως δεν είναι κορόιδα, ούτε αφελείς. Τους παραμύθιασε, τους φλόμωσε στο ψέμα, τους εξαπάτησε και αντιδρούν. Πλέον η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει – εάν δεν έχει ήδη ξεφύγει –  από κάθε έλεγχο».

«Δυστυχώς το Γραμματικό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Το πρόβλημα είναι τεραστίων διαστάσεων. Οι πολίτες της Αττικής θα πληρώνουν για πολύ καιρό τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις της κας Δούρου στη διαχείριση των απορριμμάτων. Το 2014 ακύρωσε τη σημαντική πρόοδο που είχαμε σημειώσει για μία ιδεοληψία. Το 2019 το μόνο που παραδίδει είναι έναν αόριστο και προβληματικό στην εφαρμογή του  σχεδιασμό και τις τοπικές κοινωνίες στα κάγκελα» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Αττική είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσει σύγχρονες υποδομές εφάμιλλες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Πλέον βρίσκεται υπό την απειλή της εξάντλησης και αυτών των διαθέσιμων χώρων ταφής. Από το 2014 και μετά η κα Δούρου τα έκανε όλα λάθος», κατέληξε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.