Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα πάρτι των εφήβων

Τα πάρτι των εφήβων

Αν κάνετε εσείς το πάρτι, έχετε το σημαντικότερο ρόλο της ενήλικης επίβλεψης

Όσο το παιδί σας μεγαλώνει, θα θέλει να πηγαίνει σε πάρτι με τους φίλους του ή να κάνει ένα δικό του στο σπίτι. Τα εφηβικά πάρτι είναι συνήθως διασκεδαστικά, αλλά αποτελούν και ευκαιρία για να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, την ανεξαρτησία και την αυτοπεποίθηση, να κάνουν νέους φίλους, να βελτιώσουν τις οργανωτικές δεξιότητες και να γνωρίσουν τους φίλους στην οικογένειά τους.

Είναι πολύ φυσικό αν ανησυχείτε, ειδικά αν δεν γνωρίζετε τον οικοδεσπότη του πάρτι. Μπορεί όμως και το παιδί να νιώθει έτσι, οπότε είναι πολύ χρήσιμο να μιλήσετε, να μοιραστείτε τις σκέψεις σας και να βρείτε μαζί ένα σχέδιο με το οποίο θα νιώθετε άνετα. Ενθαρρύνετε το παιδί να περάσει όμορφα και να πάει μαζί με κάποιο φίλο του, αν νιώθει άγχος. Ρωτήστε το όμως για το αν θα υπάρχουν ενήλικες στο πάρτι, αν θα υπάρχει αλκοόλ και τι σκοπεύει να κάνει και φυσικά, πού γίνεται το πάρτι.

Αν δεν θέλει να σας απαντήσει, εξηγήστε του γιατί ρωτάτε και πόσο σημαντική είναι η ασφάλειά του. Μπορείτε επίσης να μιλήσετε με τον οικοδεσπότη, είτε τον γνωρίζετε είτε όχι και να μάθετε κάποιες λεπτομέρειες. Κάποιοι βασικοί κανόνες θα βοηθήσουν το παιδί να παραμείνει ασφαλές. Τα σημαντικότερα θέματα είναι η κατανάλωση αλκοόλ και το πώς θα πάει και θα επιστρέψει από το πάρτι. Αν σπάσει τους κανόνες που έχετε θέσει, μπορείτε να ορίσετε συνέπειες εκ των προτέρων.

Το εναλλακτικό σχέδιο. Ενημερώστε το παιδί ότι μπορεί να σας πάρει τηλέφωνο οποιαδήποτε στιγμή, σιγουρευτείτε ότι έχει μαζί του λεφτά για ταξί, και μιλήστε για το πώς μπορεί να αρνηθεί ευγενικά το αλκοόλ.

Αν κάνετε εσείς το πάρτι, έχετε το σημαντικότερο ρόλο της ενήλικης επίβλεψης. Διοργανώστε το πάρτι μαζί με το παιδί, φτιάξτε τις προσκλήσεις (μπορείτε και ηλεκτρονικά), βρείτε τη μουσική, μιλήστε για το αν θα επιτρέπονται παιδιά σε άλλα δωμάτια του σπιτιού και φυσικά συζητήστε για το αν θα επιτραπεί το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024