Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκίνησε από παιδί το θέατρο και έγινε «Βασίλισσα της Νύχτας»

Ξεκίνησε από παιδί το θέατρο και έγινε «Βασίλισσα της Νύχτας»

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη είναι μια εμβληματική μορφή της σόουμπιζ, που κατάφερε να αφήσει το δικό της στίγμα με το κέφι και το μπρίο της.

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη αποτελεί μια από τις εμβληματικές παρουσίες στο χώρο του θεάματος, που εδώ και 60 χρόνια δίνει το παρόν με αμείωτη ζωντάνια και μπρίο.

Πρόκειται για μια καλλιτέχνη με πολυδιάστατο ταλέντο και ισχυρή προσωπική ταυτότητα, αφού ως σόουγουμαν έφερε τη δική της ιδιαίτερη υπογραφή.

Τα πρώτα βήματα και η μεγάλη καριέρα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1933 και ξεκίνησε να ασχολείται με το θέατρο από 7 ετών παίζοντας στην ηθογραφία του Ελευθεριάδη «Το Αγρίμι».

Την εποχή εκείνη αποτελούσε καλλιτεχνικό δίδυμο με την αδερφή της Βάσω, γνωστές ως «Σαπουντζάκια» και οι ίδιες αποκαλούσαν τον εαυτό τους «το κουκί και το ρεβίθι». Ωστόσο η αδελφή της σταμάτησε νωρίς το θέατρο και έτσι η Ζωζώ συνέχισε μόνη την πορεία της στο θέατρο.

Στις αρχές του ’50 κατεβαίνει στην Αθήνα συμμετέχοντας σε πολλά θεατρικά έργα, κυρίως επιθεωρήσεις, σημειώνοντας μάλιστα μεγάλη επιτυχία. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει τις εμφανίσεις της σε διάφορα νυχτερινά κέντρα, αφήνοντας εποχή.

Η Ζωζώ καταφέρνει να κλέψει τις εντυπώσεις της αθηναϊκής νύχτας, με το μπρίο και ταλέντο της, τις αποκαλυπτικές εμφανίσεις με τις ακριβές τουαλέτες και τα πούπουλα να γίνονται το σήμα κατατεθέν της. Σύντομα ο κόσμος άρχισε να μιλά για τη «Βασίλισσα της Νύχτας».

Η καλλιτέχνης αποφασίζει να δοκιμάσει την τύχη της και στην Αμερική, όπου κλείνει  μεγάλα συμβόλαια για εμφανίσεις της σε φημισμένα κέντρα διασκέδασης.

Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση ως τραγουδίστρια θα γίνει το 1953 στην ταινία  «Ο Μπαμπάς Εκπαιδεύεται» ενώ το ντεμπούτο της ως ηθοποιός θα το κάνει στην ταινία «Νύχτες στο Μιραμάρε».

Ακολούθησαν πολλές ταινίες που την έκαναν ιδιαίτερα δημοφιλή στο κοινό, όπως ο «Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ», «Ο Ψεύτης» και «Το Θύμα» ενσαρκώνοντας πάντοτε ρόλους σαγηνευτικής και φιλόδοξης γυναίκας.

Ως ηθοποιός έχει εμφανιστεί και στην τηλεόραση, συμμετέχοντας σε σίριαλ όπως « Η φωνή» ( ΕΤ1) , «Συγκάτοικοι στην τρέλα», «Βραδυά Επιθεώρησης» «Οι μικρομεσαίοι», «Οι τρεις χάριτες» και άλλα.

Οι δυο γάμοι και η ατυχής εγκυμοσύνη

Στην προσωπική της ζωή πολλοί ήταν οι άντρες που γοητεύτηκαν από την λαμπερή της παρουσία, ωστόσο δύο ήταν τα πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή της.

Ο πρώτος της σύζυγος ήταν ο Γιώργος Χατζηπαρασκευάς, γιατρός από τη Θεσσαλονίκη, στον οποίο αν και ήταν πιστή και αφοσιωμένη, η δουλειά την τράβηξε μακριά του.

«Ο πρώτος μου γάμος ήταν με τον γιατρό, με τον οποίο είχαμε μεγάλη διαφορά ηλικίας. Πολύ μεγαλύτερός μου. Ήταν ο πρώτος άντρας της ζωής μου. Αν δεις φωτογραφίες, ήμουν μωρό, άβγαλτη. Άβαφη πήγα στην εκκλησία. Τρεις χιλιάδες κόσμο είχαμε καλεσμένους στον Άγιο Δημήτριο. Με έπεισε η μαμά μου να τον πάρω. Επέμενε να πάρω επιστήμονα. Δεν ήθελε να μείνω στο θέατρο. Ήμουν η καλύτερη σύζυγος, ποδόλουτρο ετοίμαζα στον άντρα μου όταν επέστρεφε κουρασμένος. Χωρίσαμε με τον Γιώργο Χατζηπαρασκευά. Εγώ τη διάλεξα αυτή τη ζωή, τότε ήμουν το πρώτο μεροκάματο στην πιάτσα» έχει δηλώσει η ίδια.

Η Ζωζώ έκανε και δεύτερο γάμο με τον Ανδρέα Πολίτη, με τον οποίο έμειναν 23 χρόνια μαζί, μέχρι το τέλος της ζωής του χωρίς όμως να αποκτήσουν παιδιά.

«Ήμουν έγκυος τεσσάρων μηνών. Αλλά δούλευα πολύ σκληρά. Δούλευα στο θέατρο, στην πίστα και γύριζα ταινία. Νόμιζα ότι το παιδί το κάνεις έτσι… Έκανα λάθος, το έχασα. Δεν πρόσεξα. Με απορροφούσε πολύ η δουλειά μου. Δεν άκουγα κανέναν» όπως έχει πει.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024