Τα μαντήλια είναι χειμωνιάτικα, αλλά  περισσότερο από όλα, είναι γεμάτα από δυνατότητες προσαρμογής, δίνοντας χρώμα σε μια τσάντα ή ζωηράδα στη θέση μιας ζώνης. Η Grace Kelly άλλαξε την αντίληψη του μαντηλιού, δένοντας την πολυτελή μεταξωτή της μαντίλας Hermès γύρω από το κεφάλι της τη δεκαετία του 1950. Μετά από αυτήν την κίνηση, η μαντίλα απουσιάζει συχνά από τις πασαρέλες, με τους σχεδιαστές να δείχνουν προτίμηση προς τα μαντίλια και τα καπέλα.

Αυτό ήταν μόνο η αρχή, η συλλογή για την Άνοιξη / Καλοκαίρι της Donatella Versace δεν απέδωσε μόνο φόρο τιμής στον αδελφό της, Gianni, κατά την 20ή επέτειο από το θάνατο του, η Donatella γιόρτασε επίσης τις λαμπρές ρίζες του οίκου. Δημιουργώντας μια συλλογή γύρω από τα ιταλικά προϊόντα: τον αισθησιασμό του πλαστικού, λεπτομέρειες από δέρμα και μέταλλο, τετράγωνοι ώμοι, αφθονία χρωμάτων και κυρίως το μπαρόκ μαντήλι, που θυμίζει κάτι από το στιλ της Grace Kelly. Σε πέντε λεπτά, η Donatella είχε εισαγάγει τον κόσμο σε ένα νέο Versace, που πήρε το πλούσιο και ζωντανό στυλ του ιδρυτή Gianni.

Για τους λάτρεις της μόδας που είναι οπαδοί της δεκαετίας του 1980, το σόου του οίκου Versace ήταν ένα πράσινο φως για να βγάλουν τα μαντήλι από το λαιμό και να τα βάλουν στο κεφάλι. Λίγο μετά την πασαρέλα, τα στιλάτα κορίτσια από το Παρίσι και την Νέα Υόρκη πήραν την τάση πολύ σοβαρά!

Οι instagramers  και οι influencers του Instagram δημοσίευσαν σύντομα εικόνες από τους εαυτούς τους με το αγαπημένο τους μαντήλι. Κορίτσια που σαρώνουν το διαδίκτυο με το στιλ τους όπως η Camille Charrière και η Linda Tol στις διακοπές τους στο Μαρόκο δεν αποχωρίστηκαν το μαντήλι τους, καθώς και η Léandra Médine, που το φορούσε στην πόλη, με ένα αστικό, casual λουκ. Ακριβώς έτσι, η μαντίλα έχει κάνει την επιστροφή της και ελπίζουμε ότι έχει έρθει για να μείνει.