Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σαν το εγγλέζικο δεν έχει

Σαν το εγγλέζικο δεν έχει

Η απαξίωση του αντιπάλου είναι ίδιον των φαφλατάδων και των ανασφαλών. Κι ο Πεπ είναι αδύνατον να ανήκει σ' αυτές τις κατηγορίες. Με του λόγου το αληθές να επιβεβαιώνεται από τους αριθμούς. Και δεν είναι μόνο το εκπληκτικό για Πρέμιερ Λιγκ, 17 νίκες, τρεις ισοπαλίες της αήττητης Λίβερπουλ, με 48-8 συντελεστή τερμάτων

Μεγάλο παιχνίδι απόψε στο City of Manchester Stadium. Τεράστιο. Mισό πρωτάθλημα, μπορείς να πεις. Εστω κι αν πρόκειται για Premier League. Εστω κι αν (ό,τι κι αν γίνει θα) υπάρχουν 17 ακόμα παιχνίδια. Αν φύγει με διπλό η Λίβερπουλ άντε πιάστε την. Ο Καταλανός Πεπ από τη μία, ο Γερμανός Γιούργκεν από την άλλη. Ομάδες των προπονητών αμφότερες. Και για τους δύο, η τρίτη σεζόν σε Σίτι και Λίβερπουλ αντίστοιχα.

Δικά τους δημιουργήματα στο 100% είναι οι ομάδες που θα παίξουν απόψε. Πριν πάμε στα αγωνιστικά να ρίξουμε μία ματιά στα γύρω γύρω. Στην καταρχήν τοποθέτηση του Γκουαρντιόλα για το παιχνίδι: «Πραγματικά τι άλλο μπορώ να πω, όταν η Λίβερπουλ κρατάει για 9 αγωνιστικές ανέπαφη την εστία της και σκοράρει τόσα πολλά γκολ. Δεν μπορούμε να τη συναγωνιστούμε. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιστρέψουμε στη φυσιολογική μας θέση».

Πισινή

Για να επανέλθει με νεότερη δήλωσή του: «Απέναντι υπάρχει μία εξαιρετική ομάδα, ίσως η καλύτερη στην Ευρώπη, ή και στον κόσμο αυτή τη στιγμή, οπότε εμείς το αποδεχόμαστε, συνεχίζουμε τη δουλειά μας, κοιτάμε τα παιχνίδια μας και θα δούμε πού θα βγάλει». Θα τον πεις ηττοπαθή; Θα πεις ότι ανεβάζει τη Λίβερπουλ για να κρατήσει πισινή σε περίπτωση ήττας; Οχι. Ενα ποδοσφαιρικό μέγεθος σαν του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν διακατέχεται από ανασφάλεια.

Ούτε έχει κανένα λόγο να παραμυθιάσει τους οπαδούς, «είμαστε καλύτεροι, θα το αποδείξουμε στο γήπεδο» κ.λπ. Απλά, δεν έχει κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσει και να αποδεχθεί αυτό που βλέπουν όλοι. Οτι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή η Λίβερπουλ είναι (σαφώς) καλύτερη. Οι ευθύνες του σε περίπτωση αποτυχίας είναι δεδομένες. Ανεβάζοντας ωστόσο τη Λίβερπουλ εκεί που της πρέπει, μεγεθύνει πολύ περισσότερο την ενδεχόμενη νίκη της ομάδας του.

Ψηλά

Η απαξίωση του αντιπάλου είναι ίδιον των φαφλατάδων και των ανασφαλών. Κι ο Πεπ είναι αδύνατον να ανήκει σ’ αυτές τις κατηγορίες. Με του λόγου το αληθές να επιβεβαιώνεται από τους αριθμούς. Και δεν είναι μόνο το εκπληκτικό για Πρέμιερ Λιγκ, 17 νίκες, τρεις ισοπαλίες της αήττητης Λίβερπουλ, με 48-8 συντελεστή τερμάτων. Είναι ότι με τη λήξη του πρώτου γύρου, η Σίτι είχε μόλις δύο βαθμούς λιγότερους από πέρυσι.

Η Λίβερπουλ είναι που έχει σπάσει όλα τα κοντέρ και ήταν στα αντίστοιχα ματς στο +15 και η Τότεναμ στο +11. Δεν είναι λοιπόν ότι έπεσε η Σίτι. Είναι ότι εκτοξεύτηκαν οι άλλες δύο και ειδικότερα η Λίβερπουλ. Είναι ότι ο πήχης ανέβηκε πολύ ψηλά. Είναι ότι οι 100 βαθμοί που συγκέντρωσε πέρυσι η Σίτι φέτος ενδεχομένως να μη φτάνουν! Με τους μπουκ ωστόσο να δίνουν τους Πολίτες στο 2,05 και τη Λίβερπουλ στο 3,50. Είναι η έδρα, είναι αυτό που λέμε «τελευταίο χαρτί».

Πετάει

Πώς να κοντράρεις όμως τη φόρα της Λίβερπουλ; Αλλά και τη ρέντα, αν θυμηθούμε πώς κέρδισε την Εβερτον. Δεν είναι μόνο η πληρότητα και η ποιότητα της ομάδας του Κλοπ. Είναι και το timing. Το ματς που μπορεί να κρίνει το πρωτάθλημα έρχεται στην πλέον κατάλληλη στιγμή για τη Λίβερπουλ. Με την ίδια να είναι στο πικ, με έξι νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια (19-2 τέρματα).

Και την αντίπαλό της με τρεις νίκες, μία ισοπαλία, δύο ήττες (12-9 τέρματα). Πέρα όμως από τους αριθμούς είναι η εικόνα που βγάζουν οι δύο αντίπαλοι στο γήπεδο. Με τη Λίβερπουλ να πετάει και τη Σίτι να ζορίζεται. Οψόμεθα. Ενα παιχνίδι, που πέρα από τους 94.736 θεατές, περιμένει όλος ο πλανήτης. Ενα παιχνίδι απ’ αυτά που ανεβάζουν τον βασιλέα των σπορ στον θρόνο του.

Το el clasico έχει τη γοητεία και το μεγαλείο του, αλλά σαν το εγγλέζικο (ποδόσφαιρο – πρωτάθλημα) δεν έχει. Γι’ αυτό ακριβώς τα λεφτά που μοίρασε πέρυσι η Πρέμιερ Λιγκ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα έφτασαν τα 2,6 δισ. ευρώ έναντι 1,3 της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ακριβώς τα διπλά.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024