Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Η τουρκική πλευρά δεν είναι έτοιμη για λύση

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Η τουρκική πλευρά δεν είναι έτοιμη για λύση

Όπως είπε, η άλλη πλευρά θέλει να πάρει κι άλλα, αλλά αυτό, πρόσθεσε, δεν θα γίνει, διότι ούτε η ηγεσία ούτε ο λαός είναι διατεθειμένοι να δώσουν περισσότερα

Η πορεία του Κυπριακού εξαρτάται από την τουρκική πλευρά, η οποία φαίνεται ότι δεν είναι ακόμη έτοιμη για λύση, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, στέλνοντας μήνυμα στην Άγκυρα.

Όπως είπε, η άλλη πλευρά θέλει να πάρει κι άλλα, αλλά αυτό, πρόσθεσε, δεν θα γίνει, διότι ούτε η ηγεσία ούτε ο λαός είναι διατεθειμένοι να δώσουν περισσότερα.

Ο Αρχιεπίσκοπος πρόσθεσε σε δηλώσεις του στο ΡIK ότι θα σταθούμε στις αγωνιστικές επάλξεις για ένα κράτος, το οποίο- όπως λέει και ο πρόεδρος Αναστασιάδης- θα είναι λειτουργικό.

Μάλιστα, ο ίδιος σε δήλωσή του τις προηγούμενες ημέρες τόνισε πως η Άγκυρα δεν είναι ακόμη έτοιμη να λύσει το εθνικό θέμα. Όπως ανέφερε, επιθυμία και στόχος της Αγκυρας είναι κάποτε να πάρει ολόκληρη την Κύπρο. Η Τουρκία, συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, λέει ότι επιθυμεί να κάνει μια ομοσπονδιακή λύση αλλά κακά τα ψέματα, λέει ομοσπονδία αλλά εννοεί συνομοσπονδία υπό την χείριστη μορφή της».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο τέλος ο στόχος της Τουρκίας είναι να πάρει ολόκληρη την Κύπρο, σημειώνοντας πως αυτό πρέπει να το έχει υπόψιν λαός μας και να μην ξεχνά ότι η Τουρκία τροχοδρόμησε και έχει φέρει πέραν των 300 χιλ. εποίκων για να αλλάξει την δημογραφική σύνθεση του λαού μας. Όταν σημείωσε, «θα γίνουν οι Τούρκοι περισσότεροι από εμάς, τότε θα αξιωθεί να κάνει δημοψήφισμα και θα μας λέει ό,τι θέλει ο λαός».

Επιπρόσθετα, είπε πως το μάθημά τους το ξέρουν πολύ καλά οι Τούρκοι γιατί έχουν πάρει πολλά εδάφη που δεν ήταν δικά τους και δυστυχώς σήμερα είναι δικά τους, όπως είναι η Αλεξανδρέττα και η Αντιόχεια.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024