Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σακοράφα: Ήμουν και παραμένω σοσιαλίστρια

Σακοράφα: Ήμουν και παραμένω σοσιαλίστρια

«Η Σοσιαλδημοκρατία απέτυχε στη διαχείριση της ίδιας της ταυτότητάς της, έγινε ουρά των νεοφιλελευθέρων και συντηρητικών και σήμερα οι ηγέτες της είναι πολιτικά απαξιωμένοι» λέει στα «ΝΕΑ» η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής

Η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής – πλέον μέλος του DiEM25 και του ΜέΡΑ25 – Σοφία Σακοράφα δηλώνει πως συντάσσεται με το κίνημα που έχει ως επικεφαλής τον Γιάνη Βαρουφάκη, αφού συμφωνεί με τη συγκρότηση της Προοδευτικής Διεθνούς.

Θεωρεί ψεύτικο το δίλημμα «Ακροδεξιά ή Νεοφιλελευθερισμός», δηλώνει σοσιαλίστρια παρά το γεγονός όπως λέει πως η Σοσιαλδημοκρατία είναι απαξιωμένη και ουρά των συντηρητικών, ενώ πιστεύει ότι η ελληνική κυβέρνηση με τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων απλώς θα δώσει μια παράσταση.

Ανακοινώθηκε η στράτευσή σας με το MέΡΑ25. Γιατί πήρατε αυτή την απόφαση;

Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου ως ευρωβουλευτή, αυτό που τόνιζα σε κάθε ευκαιρία ήταν ότι αν δεν αλλάξει η Ευρώπη θα διαλυθεί. Θα διαλυθεί όχι με τη στενή ερμηνεία του όρου αλλά λόγω της ακύρωσης και κατάρρευσης των ιδρυτικών καταστατικών της αρχών και αξιών.

Κι αυτό θα είναι τραγικό για τους λαούς της και όχι μόνο. Απέναντι λοιπόν σε αυτή την επίθεση, σε παγκόσμια κλίμακα, στα κοινωνικά κεκτημένα και στα δικαιώματα των εργαζομένων, η απάντηση δεν μπορεί να είναι η εθνική περιχαράκωση και η απομόνωση.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν σήμερα, τώρα, τους πολίτες σε όλη την Ευρώπη η απάντηση δεν μπορεί να είναι μεταφυσική ή τελεολογική και να αφορά κάποιες μελλοντικές γενιές, αλλά πρέπει να είναι σημερινή, εφικτή, ρεαλιστική και σίγουρα υπερεθνική, ευρωπαϊκή, ακόμα και παγκόσμια.

Αυτή την προσπάθεια κάνουμε με το DiEM25 και τη δημιουργία της Προοδευτικής Διεθνούς. Αυτή την πρόταση καταθέτουμε και συνδιαμορφώνουμε με τους έλληνες πολίτες και με το ΜέΡΑ25 στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024