Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σινεμά στα γρήγορα

Σινεμά στα γρήγορα

Τι να προσέξετε στις αίθουσες το Σαββατοκύριακο

MH XAΣΕΤΕ

Το ξέρουν όλοι (Todos lo sabien, Ισπανία/ Γαλλία/ Ιταλία, 2018)

Με αφορμή την απαγωγή μιας κοπέλας και την προσπάθεια της μητέρας της (Πενέλοπε Κρους) να την βρει με την βοήθεια του παλιού φίλου της (Χαβιέρ Μπαρδέμ) η τελευταία ταινία του Ιρανού σκηνοθέτη, γυρισμένη εξ’ ολοκλήρου στην Ισπανία, σύντομα ξετυλίγεται σε κάτι πολύ πιο σύνθετο και πολυεπίπεδο. Μυστικά που αφορούν το παρελθόν των ηρώων θα βγουν απειλητικά στην επιφάνεια και η περιέργεια του θεατή θα πιάσει κόκκινο. Τα ερωτήματα δεν σταματούν ποτέ και το αποτέλεσμα είναι ένας λαβύρινθος σχηματισμένος από τα ατελή στρώματα της ιστορίας, τη σύνδεση παλιών γεγονότων με το σήμερα και την ιδέα ότι όλοι μας δεν είμαστε ποτέ παγιδευμένοι στην δική μας ιστορία αλλά και σ’ εκείνη όσων επιλέγουν να μοιραστούν την ζωή μας.

ΑΘΗΝΑ:  TOWN – VILLAGE ΦΑΛΗΡΟ – VILLAGE MALL – VILLAGE ΡΕΝΤΗ – VILLAGE ΠΑΓΚΡΑΤΙ – WEST CITY – ΑΙΓΛΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ – ΑΛΙΚΗ Ν.ΜΑΚΡΗ – ΑΤΛΑΝΤΙΣ – ΒΑΡΚΙΖΑ – ΙΝΤΕΑΛ – ΚΗΦΙΣΙΑ – ΝΙΡΒΑΝΑ – ΟΣΚΑΡ – ΣΙΝΕΑΚ -ΣΙΝΕΡΑΜΑ – ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΧΟΛΑΡΓΟΣ ΘΕΣ/ΚΗ: VILLAGE COSMOS – ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ – ΟΛΥΜΠΙΟΝ – ΦΑΡΓΚΑΝΗ

Ο ένοχος (Den skyldige, Δανία, 2018) του Γκούσταβ Μέλερ

Μια ταινία 85 λεπτών κλεισμένη στην κυριολεξία μέσα σε ένα δωμάτιο, ή θα γίνει κάτι το εξαιρετικά βαρετό, ή κάτι το εξαιρετικά ενδιαφέρον. Το δεύτερο συμβαίνει με τον «Ενοχο» του Γκούσταβ Μέλερ, όπου ένας άγνωστος εδώ, μα θαυμάσιος ηθοποιός, ο Γιάκομπ Σέντεργκρεν, δίνει ένα προσωπικό ρεσιτάλ ερμηνείας: υποδύεται τον αστυνομικό στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης της Κοπεγχάγης, ο οποίος παραβαίνοντας το πρωτόκολλο θα εμπλακεί προσωπικά σε μια υπόθεση, που φαινομενικά δείχνει απαγωγής. Θέλει τρομερή δεξιοτεχνία για να διατηρήσεις σασπένς υπό τέτοιες συνθήκες και ο Μέλερ είναι πράγματι ένας αξιοθαύμαστος δεξιοτέχνης. Και δεν είναι διόλου τυχαίο που η ταινία υπήρξε η επίσημη πρόταση της Δανίας για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας και συμπεριλαμβάνεται στις εννέα ταινίες που πέρασαν στη shortlist της κατηγορίας.

ΑΘΗΝΑ: ΕΛΛΗ – ΔΑΝΑΟΣ – ΔΙΑΝΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ – ΝΑΝΑ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ – WEST CITY ΘΕΣ/ΚΗ: Π. ΖΑΝΝΑΣ

Vice (ΗΠΑ, 2018) του Ανταμ Μακέι

Για την μεταμόρφωσή του σε Ντικ Τσένεϊ, ο Κρίστιαν Μπέιλ μάλλον θα διεκδικήσει το Οσκαρ Α ανδρικού ρόλου όμως η αξία της ταινίας του Ανταμ Μακέι (Το μεγάλο σορτάρισμα) είναι ότι μέσω της ιστορίας του αντιπροέδρου των ΗΠΑ επί κυβερνήσεως Τζορτζ Μπους Τζούνιορ, καθρεφτίζει σε όλο της το μεγαλείο την …γελοιότητα της πολιτικής σκηνής και γενικότερα της αμερικανικής κοινωνίας. Μέσα σε ένα ιλαροτραγικό πλαίσιο, η ταινία σύντομα δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις της αναδεικνύοντας την εξαπάτηση του αμερικανικού λαού από την κυβέρνηση Μπους (ο Σαμ Ρόκγουελ στον ρόλο του Προέδρου, ο Στιβ Καρέλ ως Ντόναλντ Ράμσφελντ που υπήρξε μέντορας του Τσένεϊ).  

ΑΘΗΝΑ: ΕΜΠΑΣΣΥ NOVACINEMA ODEON – ΓΑΛΑΞΙΑΣ – ΑΕΛΛΩ – NOVACINEMA ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ – VILLAGE MALL – ΑΒΑΝΑ – ΤΡΙΑΑΣΤΕΡΙΑ – ODEON ESCAPE ΙΛΙΟΝ – WEST CITY – ΝΑΝΑ – ODEON STARCITY – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ – NOVACINEMAODEON ΓΛΥΦΑΔΑ – VILLAGE ΦΑΛΗΡΟ – VILLAGE ΡΕΝΤΗ – ΒΑΡΚΙΖΑ ΘΕΣ/ΚΗ: ΒΑΚΟΥΡΑ – ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – ODEON ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – VILLAGE COSMOS

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024