Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ροβανιέμι: Το παραμύθι που συγκινεί και σαγηνεύει

Ροβανιέμι: Το παραμύθι που συγκινεί και σαγηνεύει

Στον Αρκτικό Κύκλο, στον παγωμένο βορρά της Φινλανδίας, βρίσκεται το φημισμένο Ροβανιέμι, η πόλη που έχει συνδέσει εδώ και δεκαετίες το όνομά της, το παρόν και το μέλλον της, με τον αγαπημένο άγιο μικρών και μεγάλων, τον Άγιο Βασίλη

Στον Αρκτικό Κύκλο, στον παγωμένο βορρά της Φινλανδίας, βρίσκεται το φημισμένο Ροβανιέμι, η πόλη που έχει συνδέσει εδώ και δεκαετίες το όνομά της, το παρόν και το μέλλον της, με τον αγαπημένο άγιο μικρών και μεγάλων, τον Άγιο Βασίλη.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ βρέθηκε στο χωριό του Αϊ-Βασίλη, ένα θεματικό πάρκο χτισμένο σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το Ροβανιέμι.

Είναι διάχυτη η αίσθηση των γιορτών με τα πρώτα βήματα του επισκέπτη σε αυτήν την πανέμορφη και κατάλευκη γωνία της φινλανδικής εσχατιάς.

Μικροί και μεγάλοι απ’ όλον τον κόσμο επισκέπτονται το θεματικό πάρκο του Αϊ-Βασίλη, ώστε να γίνουν κομμάτι του παραμυθιού που επί αιώνες συγκινεί και σαγηνεύει. Σε αυτόν το χώρο τα παιδιά ονειρεύονται και οι ενήλικες γίνονται για λίγο πάλι παιδιά.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ περπάτησε στα παγωμένα δρομάκια, πέρασε τη χαρακτηριστική γραμμή που σε βάζει στον Αρκτικό Κύκλο, είδε τα περίφημα έλκηθρα που τα σέρνουν πανέμορφα χάσκι, μπήκε στο ταχυδρομείο του Αϊ-Βασίλη, αλλά και στο φτωχικό του, όπου ο επισκέπτης μπορεί να βγάλει μια αναμνηστική φωτογραφία.

Όλα αυτά, όπως τα καταγράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, γίνονται με ταχύτητα, καθώς η ημέρα χάνεται γρήγορα σε τέτοιους τόπους, όπου η φαντασία συνορεύει με την πραγματικότητα και το παραμύθι καλύπτει κάθε ατέλεια εμπορευματοποίησης και καταναλωτισμού.

Ίσως είναι τα πολύχρωμα φωτάκια, οι τάρανδοι και τα ξωτικά που σε βυθίζουν σε ένα μεθυστικό πισωγύρισμα στα χρόνια της νιότης.

Η εμπειρία του θεματικού πάρκου του Αϊ-Βασίλη στο Ροβανιέμι είναι μοναδική, όχι τόσο για τον ίδιον τον προορισμό όσο για το ταξίδι.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024