Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προτάσεις αστικού τουρισμού με τη σφραγίδα των «Διακοπών»

Προτάσεις αστικού τουρισμού με τη σφραγίδα των «Διακοπών»

Θέλοντας να δώσουν ένα πραγματικά ξεχωριστό χρώμα στις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι «Διακοπές» σάς προτείνουν ένα ολιγοήμερο ταξίδι αναψυχής σε ένα αστικό κέντρο της χώρας μας

Θέλοντας να δώσουν ένα πραγματικά ξεχωριστό χρώμα στις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι «Διακοπές», συμβαδίζοντας με το πνεύμα του λεγόμενου τουρισμού πόλεων ή αστικού τουρισμού (γνωστού διεθνώς ως City Break), σας προτείνουν ένα ολιγοήμερο ταξίδι αναψυχής σε ένα αστικό κέντρο της χώρας μας.

Για όσους δεν είχαν έως τώρα την τύχη να βιώσουν μια τέτοια «αστική εμπειρία» ή δεν είναι καν εξοικειωμένοι με την ιδέα των «διακοπών εν άστει», αξίζει να επισημάνουμε ότι ο τουρισμός πόλεων ή αστικός τουρισμός γνωρίζει διεθνώς μεγάλη ανάπτυξη, καθώς συντελεί στην αποσύνδεση του τουριστικού προϊόντος από την εποχικότητα (παράμετρος καθοριστικής σημασίας για χώρες όπως η Ελλάδα) και ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προσδοκίες μιας νέας, υπερεθνικής γενιάς τουριστών, που αποζητά υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε συνδυασμό με μοναδικά Σημεία Ενδιαφέροντος (Points of Interest) εντός αστικών κέντρων.

Στις πόλεις της χώρας μας που κατεξοχήν προσφέρονται για μια τέτοια απόδραση συγκαταλέγονται και οι ακόλουθες:

  • Ο Βόλος, η πόλη της Αργούς και του Τζιόρτζιο ντε Κίρικο, των νεοκλασικών και βιομηχανικών κτιρίων, του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας, των τσιπουράδικων και των μεζεδοπωλείων.
  • Η Θεσσαλονίκη, η νύμφη του Θερμαϊκού, με το Λευκό Πύργο και την πλατεία Αριστοτέλους, τα τείχη, τα εκπληκτικά μουσεία και τους αμέτρητους πολιτισμικούς θησαυρούς, την έντονη νυχτερινή ζωή και την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα.
  • Τα Ιωάννινα, η πόλη της μαγευτικής λίμνης Παμβώτιδας και του κάστρου, των εργαστηρίων λαϊκής τέχνης και των εντυπωσιακών μουσείων, η όμορφη πόλη της Ηπείρου με το περίφημο Νησί απέναντί της.
  • Η Καβάλα, η πριγκίπισσα της Μακεδονίας, πόλη γεμάτη χρώματα και άρωμα ζωής, με το γραφικό λιμάνι, τον παραδοσιακό οικισμό της Παναγίας, τη μεσαιωνική ακρόπολη-κάστρο, το ξακουστό Ιμαρέτ και το Μουσείο Καπνού.
  • Η Καλαμάτα, η πόλη με το κάστρο της «Πριγκιπέσσας Ιζαμπώ» του Άγγελου Τερζάκη, το ενδιαφέρον ιστορικό κέντρο, τα καλοδιατηρημένα νεοκλασικά, τις πλατείες, την ωραία παραλιακή ζώνη, τους χώρους πνευματικής και καλλιτεχνικής δραστηριότητας.
  • Η Καστοριά, η πόλη της λίμνης Ορεστιάδας, με τα περίφημα αρχοντικά στις συνοικίες Ντολτσό και Απόζαρι, τις δεκάδες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες, το σπήλαιο του Δράκου, το θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον στις παρόχθιες εκτάσεις.
  • Το Ναύπλιο, με τη ρομαντική ατμόσφαιρα και το παραδοσιακό χρώμα, τα κομψά νεοκλασικά, την πλατεία Συντάγματος και τον ιστορικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, το Παλαμήδι, την Ακροναυπλία και το Μπούρτζι.
  • Η Σπάρτη, με τη βαριά ιστορική κληρονομιά, τους ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους, την Κουμαντάρειο Πινακοθήκη, το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, αλλά και τη φημισμένη καστροπολιτεία του Μυστρά σε απόσταση λίγων μόλις χιλιομέτρων.
  • Η Χαλκίδα, η πόλη με τον πορθμό του Ευρίπου και το ιδιόμορφο παλιρροϊκό φαινόμενο, την παλαιά και τη νέα γέφυρα, τους μεγαλοπρεπείς ναούς, τα νεοκλασικά αρχοντικά, το «Κόκκινο Σπίτι», το κάστρο Καράμπαμπα, τα ουζερί και τα μεζεδοπωλεία.
  • Τα Χανιά, η πόλη με τη δική της πολιτισμική ταυτότητα, το ενετικό λιμάνι, τις ιστορικές συνοικίες, τη Δημοτική Αγορά και το Δημοτικό Κήπο, τη Δημοτική Πινακοθήκη, το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης, το Αρχαιολογικό και το Ναυτικό Μουσείο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024