Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα κοσμήματα της Μαρίας Αντουανέτας στο σφυρί!

Τα κοσμήματα της Μαρίας Αντουανέτας στο σφυρί!

Μία από τις σημαντικότερες συλλογές βασιλικών κοσμημάτων δημοπρατήθηκε στον οίκο Sotheby's

Μία από τις σημαντικότερες συλλογές βασιλικών κοσμημάτων δημοπρατήθηκε στον οίκο Sotheby’s. Τα βασιλικά κοσμήματα από την οικογένεια Bourbon Parma, που καλύπτουν αιώνες ευρωπαϊκής ιστορίας, από τη βασιλεία του Λουδοβίκου XVI έως την πτώση της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας δόθηκαν προς πώληση.

Αυτή η λαμπρή καταγωγή αποδεικνύεται από την εξαιρετική πολυτέλεια των κομματιών στη συλλογή, που περιέχει και μια μικρή ομάδα κοσμημάτων που κάποτε ανήκε στη βασίλισσα Marie Antoinette, κόρη της Αγίας Ρωμαϊκής αυτοκράτειρας , Μαρία Τερέζα και σύζυγος του Louis XVI, της διασημότερης Βασίλισσας της Γαλλίας, τα οποία δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας για πάνω από 200 χρόνια.

Μεταξύ των «αστεριών» της συλλογής είναι ένα εκπληκτικό κρεμαστό κόσμημα με διαμάντια, το οποίο στηρίζει ένα φυσικό μαργαριτάρι εξαιρετικού μεγέθους (26 χιλ. X 18 χιλ.). Ένα ζευγάρι φυσικών μαργαριταριών και ένα υπέροχο κολιέ με 119 φυσικά μαργαριτάρια.

Η Daniela Mascetti της Sotheby’s Europe χαρακτήρισε την συλλογή ως «μία από τις σημαντικότερες συλλογές βασιλικών κοσμημάτων που έρχονται ποτέ στην αγορά», η πώληση έσπασε ταμεία, καθώς τα 100 αντικείμενα, που ανήκουν στην οικογένεια Bourbon-Parma, άγγιξαν τα  33,63 εκατομμύρια λίρες.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024