Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι γυναικείες φιγούρες της Λόρα Μπέργκερ

Οι γυναικείες φιγούρες της Λόρα Μπέργκερ

Η καλλιτέχνις Λόρα Μπέργκερ (Laura Berger) ζει και δημιουργεί στο Σικάγο

Η καλλιτέχνις Λόρα Μπέργκερ (Laura Berger) ζει και δημιουργεί στο Σικάγο. Ζωγραφίζει με ακρυλικά πάνω σε ξύλο, αλλά ζωντανεύει τους χαρακτήρες της και σε κεραμικά. Ακόμη και σε μεγάλες τοιχογραφίες, σαν το «Σηκώνοντας τον ήλιο», παραγγελία του Ace Hotel στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνιας.

Οι γυναικείες φιγούρες της συνήθως έχουν μαλλιά μέχρι τον ώμο, φορές φορές το μαύρο ποτάμι των μαλλιών κατεβαίνει χαμηλά στην πλάτη. Οι κορμοί τους και τα λεπτά χέρια τους παραπέμπουν στη γεωμετρία του Ολλανδού ζωγράφου και χαράκτη Έσερ. Στρογγυλοί ήλιοι, υπερμεγέθη λουλούδια, φύλλα φοινικιάς και κάκτοι τις συνοδεύουν.

Η Μπέργκερ σπούδασε θέατρο και ντιζάιν, αλλά βάλθηκε να βαδίσει στο μονοπάτι της ζωγραφικής. Είναι αυτοδίδακτη και εξέλιξε ένα δικό της ύφος. «Το να βρω το τωρινό ύφος μου ήταν αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασίας που εξελίχθηκε με καθημερινή δουλειά αποκλειστικά στη ζωγραφική. Αλλάζει συνεχώς, αν κι αισθάνομαι πιο κατασταλαγμένη τον τελευταίο καιρό και σκέφτομαι ότι οι αλλαγές επισυμβαίνουν με πιο αργούς ρυθμούς πια, πιο ανεπαίσθητα.

Νομίζω ότι το ύφος συνεχίζει να εξελίσσεται ανάλογα με το πώς αλλάζει ο εαυτός μας κι η ζωή μας – τα όσα συμβαίνουν στον εσωτερικό μας κόσμο και οι εξωτερικές εμπειρίες μας παίζουν ρόλο. Το πέρασμα των χρόνων επηρρεάζει τη δημιουργική μας παραγωγή, καθώς βλέπουμε καινούργια πράγματα και μεγαλώνουμε» εξομολογείται η Λόρα Μπέργκερ.

Η αίθουσα τέχνης Hashimoto Contemporary στο Σαν Φρανσίσκο φιλοξενεί ατομική έκθεση της Λόρα Μπέργκερ – με τίτλο «Sentinet» – έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024