Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δύο συλλήψεις στην Θεσπρωτία για κλοπή εικόνων

Δύο συλλήψεις στην Θεσπρωτία για κλοπή εικόνων

Στο αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δράστες βρέθηκαν δώδεκα εικόνες, οι οποίες εξετάζονται από αρχαιολόγους προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπίπτουν στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων

Στη σύλληψη δύο ημεδαπών προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία των διακεκριμένων κλοπών. Οι ημεδαποί, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, «χτυπούσαν» εκκλησίες στην περιοχή της Θεσπρωτίας και έκλεβαν εικόνες. Η Ασφάλεια Ιωαννίνων, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχε τους συνέλαβε στην περιοχή της Πλαταριάς.

Στο αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν δώδεκα εικόνες, οι οποίες εξετάζονται από αρχαιολόγους προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπίπτουν στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι εικόνες προέρχονται από εκκλησίες του Νομού.

Ορισμένες από αυτές έχουν κλαπεί από το εξωκλήσι του Αγίου Μηνά, στη Φροσύνη Σουλίου. Η κλοπή είχε δηλωθεί πριν μερικές ημέρες στην Αστυνομία. Παρότι αρχικά είχε γίνει γνωστό από τους ανθρώπους του χωριού ότι είχαν κλαπεί δύο εικόνες, από την έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι είχαν αφαιρεθεί περισσότερες εικόνες.

Άλλες εικόνες που είχαν στην κατοχή τους προέρχονται από εκκλησία στο Μαργαρίτι. Η διάρρηξη στην εκκλησία αυτή διαπιστώθηκε την Δευτέρα οπότε και καταγγέλθηκε στην Αστυνομία.

Οι δύο ημεδαποί 64 και 65 χρονών, κάτοικοι Ηγουμενίτσας κρατούνται ενώ η προανάκριση είναι σε εξέλιξη.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο των αποσκευών του αυτοκινήτου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δώδεκα εικόνες, που όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν κλαπεί από τους δύο κατηγορούμενους το τελευταίο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα:

οκτώ εικόνες, είχαν αφαιρεθεί κατά το χρονικό διάστημα από 11-11-2018 έως 09-12-2018, από το εξωκκλήσι του Αγίου Μηνά στη Φροσύνη Θεσπρωτίας
τέσσερις εικόνες, είχαν αφαιρεθεί βραδινές ώρες της 17/18-12-2018, από το εξωκκλήσι του Τιμίου Ιωάννη του Προδρόμου, στην περιοχή Γερακάρη Μαργαριτίου Θεσπρωτίας.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών, κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης των κλοπών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ η έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων για την πλήρη διαλεύκανση του εύρους της δράσης τους.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024