Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ΗΠΑ λένε ναι στην κάνναβη

Οι ΗΠΑ λένε ναι στην κάνναβη

Να νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα για ψυχαγωγικούς λόγους, σκοπεύει η Νέα Υόρκη προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα από τους φόρους και να απονεμηθεί δικαιοσύνη υπέρ των χρηστών που προέρχονται από χαμηλότερες κοινωνικές ομάδες..

Μια από τις πρώτες νομοθετικές προτεραιότητες, θα αποτελέσει η νομιμοποίηση της μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης.

«Ας νομιμοποιήσουμε τη μαριχουάνα για ψυχαγωγικούς σκοπούς για τους ενήλικες μια και καλή» είπε ο Άντριου Κουόμο, ο οποίος επανεξελέγη στο αξίωμα αυτό τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Μαριχουάνα έχει νομιμοποιηθεί ήδη σε 10 πολιτείες της Αμερικής και η Νέα Υόρκη αναμένεται να είναι η 11η στη σειρά.

Υπολογίζεται ότι από αυτή την κίνηση, τα φορολογικά έσοδα θα ξεπεράσουν τα 1,3 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε μετά από εντολή του κυβερνήτη και δόθηκε στη δημοσιότητα το περασμένο καλοκαίρι και θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στη βελτίωση του μετρό που χρήζει αναβάθμισης.

Ο Κουόμο παρουσιάζοντας το πρόγραμμά για το 2019, ανέφερε ότι η νομιμοποίηση της μαριχουάνας θα συμβάλει στη βελτίωση της δικαιοσύνης, με τους υποστηρικτές του μέτρου ανάμεσα στους οποίους και η Σίνθια Νίξον, πολιτική αντίπαλος του Κουόμο στις πρόσφατες εκλογές, υποστηρίζουν ότι οι μόνοι άνθρωποι που συλλαμβάνονται με μαριχουάνα προέρχονται από μειονότητες.

«Το γεγονός είναι ότι έχουμε δυο συστήματα απονομής δικαιοσύνης: ένα για τους πλούσιους, ένα για τους ευκατάστατους και ένα για τους υπόλοιπους, που εδώ και πάρα πολύ καιρό στοχοθετεί τους μαύρους και τις μειονότητες», είπε ο κυβερνήτης.

Στη Μασαχουσέτη έχουν ανοίξει ήδη από το Νοέμβριο τα πρώτα καταστήματα που πωλούν Κάνναβη σε άτομα άνω των 21 ετών.

το ενδεχόμενο να νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα εξετάζει επίσης και η Πολιτεία του Νιου Τζέρσι και επεξεργάζεται το σχετικό νομοσχέδιο εδώ και πολλούς μήνες.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024