Μια από τις πρώτες νομοθετικές προτεραιότητες, θα αποτελέσει η νομιμοποίηση της μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης.

«Ας νομιμοποιήσουμε τη μαριχουάνα για ψυχαγωγικούς σκοπούς για τους ενήλικες μια και καλή» είπε ο Άντριου Κουόμο, ο οποίος επανεξελέγη στο αξίωμα αυτό τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Μαριχουάνα έχει νομιμοποιηθεί ήδη σε 10 πολιτείες της Αμερικής και η Νέα Υόρκη αναμένεται να είναι η 11η στη σειρά.

Υπολογίζεται ότι από αυτή την κίνηση, τα φορολογικά έσοδα θα ξεπεράσουν τα 1,3 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε μετά από εντολή του κυβερνήτη και δόθηκε στη δημοσιότητα το περασμένο καλοκαίρι και θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στη βελτίωση του μετρό που χρήζει αναβάθμισης.

Ο Κουόμο παρουσιάζοντας το πρόγραμμά για το 2019, ανέφερε ότι η νομιμοποίηση της μαριχουάνας θα συμβάλει στη βελτίωση της δικαιοσύνης, με τους υποστηρικτές του μέτρου ανάμεσα στους οποίους και η Σίνθια Νίξον, πολιτική αντίπαλος του Κουόμο στις πρόσφατες εκλογές, υποστηρίζουν ότι οι μόνοι άνθρωποι που συλλαμβάνονται με μαριχουάνα προέρχονται από μειονότητες.

«Το γεγονός είναι ότι έχουμε δυο συστήματα απονομής δικαιοσύνης: ένα για τους πλούσιους, ένα για τους ευκατάστατους και ένα για τους υπόλοιπους, που εδώ και πάρα πολύ καιρό στοχοθετεί τους μαύρους και τις μειονότητες», είπε ο κυβερνήτης.

Στη Μασαχουσέτη έχουν ανοίξει ήδη από το Νοέμβριο τα πρώτα καταστήματα που πωλούν Κάνναβη σε άτομα άνω των 21 ετών.

το ενδεχόμενο να νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα εξετάζει επίσης και η Πολιτεία του Νιου Τζέρσι και επεξεργάζεται το σχετικό νομοσχέδιο εδώ και πολλούς μήνες.