Νέα τουρκική πρόκληση με υπερπτήση από 2 F-16 και 2 F-4 στα νησιά Ανθρωποφάγοι και Μακρονήσι του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σε μία ακόμη πρόκληση προχώρησε σήμερα η Άγκυρα με την πτήση 4 τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά στο κεντρικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τουρκικά F-16 και F-4 παρέμειναν περίπου μισή ώρα εντός του FIR Αθηνών.

Συγκεκριμένα, μετά τις υπερπτήσεις στις 2 το μεσημέρι από ζεύγη F-16 και F-4 στα νησιά Ανθρωποφάγοι και Μακρονήσι, στις 16:04 ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 εκτέλεσε υπερπτήση στο νησί Οινούσσες στα 26.000 πόδια.

Η συγκεκριμένη υπερπτήση δεν αποκλείεται να συνδέεται και με την παρουσία σήμερα σε φυλάκιο στις Οινούσσες του υπουργού άμυνας Πάνου Καμμένου για να μεταφέρει ευχές.

Σημειώνεται ότι συχνά η Άγκυρα ακολουθεί αυτή την πρακτική και όποτε ο Πάνος Καμμένος επισκέπτεται αυτά τα ακριτικά νησιά τουρκικά μαχητικά πραγματοποιούν υπερπτήσεις.

Σημειώνεται ότι η υπερπτήση τουρκικών μαχητικών σε ελληνικά νησιά αποτελεί έμπρακτη αμφισβήτηση της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας. Μάλιστα, οι συγκεκριμένες νησίδες του συμπλέγματος Φούρνων Ικαρίας αποτελούν συχνά «στόχο» των τουρκικών μαχητικών με προφανή στόχο να παγιώσουν το «γκριζάρισμά» τους.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr