Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Courtney Love ξεπουλάει!

H Courtney Love ξεπουλάει!

Φαίνεται πως είναι μια νέα τάση των διάσημων, για να επεκτείνουν το φιλανθρωπικό τους έργο, να πωλούν κομμάτια από τις ντουλάπες τους

Φαίνεται πως είναι μια νέα τάση των διάσημων, για να επεκτείνουν το φιλανθρωπικό τους έργο, να πωλούν κομμάτια από τις ντουλάπες τους. Συχνά σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, είδαμε ήδη αντίστοιχες επιτυχημένες προσπάθειες από τις Chloë Sevigny και Billie Eilish, να ξεπουλάνε φέτος σε μια μόλις μέρα. Με την αυξανόμενη δημοτικότητα των μεταχειρισμένων πλατφορμών λιανικής πώλησης, όπως το Depop και το Grailed, δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει το γεγονός ότι οι αστέρες του Χόλιγουντ στρέφονται προς αυτά.

Η τελευταία που αγκάλιασε αυτήν την πρωτοβουλία δεν είναι καμία άλλη από τη βασίλισσα του  grunge, Courtney Love. Η «Heroine», όπως είναι το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο, έβγαλε στο σφυρί μερικά από εξαιρετικά πολυπόθητα κομμάτια που έχει φορέσει, όπως ένα βελούδινο φόρεμα από τον Rick Owens, ένα φόρεμα Galliano, ένα κοκτέιλ φόρεμα από τον οίκο Vivienne Westwood, ένα σακάκι από pin-stripe Saint Laurent, και μερικά κομμάτια από τον Marc Jacobs. (Το οποίο, όπως επισημαίνει το περιοδικό  Dazed & Confused, είναι αστείο, δεδομένου ότι η Love και ο Kurt Cobain έκαψαν την περίφημη συλλογή grunge του Jacobs κατά την εντολή του Perry Ellis).

«Αγαπώ τη μόδα και μου αρέσει να μοιράζομαι με άλλους, ενώ σίγουρα κρατάω μερικά κομμάτια πιο ακριβά από άλλα, δεν με ενδιαφέρουν κατά βάση τα υλικά αγαθά»,  λέει η καλλιτέχνης για την απόσυρση ορισμένων από τα παλιά κομμάτια της. «Όταν έρθει η ώρα να δώσω κάποιο από τα ρούχα μου, θα το κάνω με ευχαρίστηση, καθώς πιστεύω ότι τα ρούχα πρέπει να φορεθούν ή να συνδυαστούν με τρόπο που να επιτρέπει στους άλλους να δουν την ομορφιά τους».

Η απόφαση δεν είναι μόνο μεγαλοπρεπής αλλά και βιώσιμη, καθώς η ανακύκλωση vintage ρούχων είναι ένας τρόπος να μειωθεί η παραγωγή «ταχείας» μόδας. Ένα μέρος των κερδών από την πώληση των ρούχων της Love θα δοθεί στο ίδρυμα «Stand for Courage», πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που ιδρύθηκε από την αδελφή της Love, Nicole Jon Sievers, που θέλει να αλλάξει τη συζήτηση γύρω από τον εκφοβισμό.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024