Σε εκείνον αρέσει να συλλέγει παλιά βινύλια και σε εκείνη να διαβάζει μεταχειρισμένα βιβλία. Εκείνος κι εκείνη έμαθαν την αγάπη διαφορετικά. Ένα πρωί θα συναντηθούν σε ένα παλαιοπωλείο κι έτσι θα αρχίσει η ερωτική τους ιστορία.

Μια σχέση χωρίς πρίγκιπες και πριγκίπισσες, χωρίς λευκά άλογα ή ρομαντικές αυτοκτονίες, μια σχέση με ενθουσιασμούς, συγκρούσεις και συναισθηματικές αναπηρίες. Αρκεί όμως ο έρωτας για να κάνεις την υπέρβαση; Μπορεί ο άλλος να σε αλλάξει; Μια ιστορία για δύο νέους του σήμερα, που νοσταλγούν ένα χθες που δεν γνώρισαν και ονειρεύονται ένα μαζί που δεν έμαθαν ακόμα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πρωταγωνιστεί στην παράσταση μαζί με την Κατερίνα Σπύρου και την Πέλλα Μακροδημήτρη.

Τι πραγματεύεται το έργο;

Το έργο μιλάει για την αγάπη. Και για την συναισθηματική αναπηρία των ανθρώπων. Την ανικανότητα μας να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε ουσιαστικά, χωρίς προσδοκίες και κατασκευασμένες ανάγκες.

Ποιους προβληματισμούς θίγει;

Θίγει το πρόβλημα που έχουν οι άνθρωποι να εκφράσουν τα συναισθήματα τους εξαιτίας των φόβων τους και το πώς αυτοί οι φόβοι μας εμποδίζουν από το να ζήσουμε όπως πραγματικά επιθυμούμε.

Ποιο είναι το προφίλ των ηρώων;

Το προφίλ εκείνου είναι ενός κλασικού σύμφωνα με τα κοινωνικά στερεότυπα, σύγχρονου νέου άντρα στα 36, ελαφρώς εκτός του βασικού μοντέλου, αφού είναι σεφ, αγαπάει τη δουλειά του και –φυσικά- είναι πολύ επιτυχημένος σε αυτήν. Ένας άνθρωπος που πληροί όλες τις «τυπικές» προϋποθέσεις για να είναι ευτυχής είναι όμως βαθιά μόνος.

Τι αναφορές έχει στο σήμερα;

Το θέμα του έργου είναι διαχρονικό και μας αφορά όλους, πάντα. Φυσικά μιλάει για δύο ανθρώπους της γενιάς μου, που ζουν στο τώρα και σίγουρα σχολιάζει το πώς οι σχέσεις διαμορφώνονται στη σημερινή εποχή. Στην ουσία όμως οι δυσκολίες και οι επιθυμίες μας ήταν και είναι πάντα ίδιες.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να έχει πάρει ο θεατής όταν δει την παράσταση;

Θα ήθελα να αναλογιστεί την συναισθηματική αναπηρία της κοινωνίας μέσα στην οποία ζούμε και τι θα ήθελε να κάνει διαφορετικά στη δική του ζωή.

Ποια είναι η αγαπημένη σας σκηνή;

Η σκηνή που ξεχνάνε για λίγο τις φοβίες τους κ εκφράζουν τον έρωτα τους.