Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ψευτοαντάρτικο» Καμμένου: Καταψηφίζουν τις Πρέσπες, δεν ρίχνουν την κυβέρνηση

«Ψευτοαντάρτικο» Καμμένου: Καταψηφίζουν τις Πρέσπες, δεν ρίχνουν την κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί τους θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση προκαλώντας ανασχηματισμό ενώ ο κυβερνητικός εταίρος, ο οποίος κατά τα άλλα πανηγυρίζει κάνοντας λόγο για το «τέλος της συμφωνίας», δεν φέρεται διατεθειμένος να ρίξει την κυβέρνηση

Στη στάση τους να καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και να αποσύρουν τους υπουργούς τους από την κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να την ρίξουν, εμμένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Στη σημερινή, έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συγκάλεσε ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, οι ΑΝΕΛ συμφώνησαν πως δεν θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί τους θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση προκαλώντας ανασχηματισμό ενώ ο κυβερνητικός εταίρος, ο οποίος κατά τα άλλα πανηγυρίζει κάνοντας λόγο για το «τέλος της συμφωνίας» μετά το κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων του Ζάεφ, δεν φέρεται διατεθειμένος να ρίξει την κυβέρνηση, αφού δεν θα στηρίξει το ενδεχόμενο πρότασης μομφής.

Την ίδια ώρα, οι διαφωνίες που υπάρχουν στο εσωτερικό – Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Κατσίκης εκφράζουν αντίθετες απόψεις – αναμένεται να απασχολήσουν την ΚΟ το επόμενο διάστημα.

Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κατσίκης είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών πως οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται απλώς να αποσύρουν τους υπουργούς τους, αλλά και την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση. «Δεν θα υπάρχει η δεδηλωμένη» είπε σχετικώς ο βουλευτής.

Πρόκειται για στάση διαφορετική από την τελευταία εκδοχή την οποία είχε περιγράψει ο Πάνος Καμμένος και η οποία καταδεικνύει τον «εμφύλιο» που υπάρχει στο κόμμα.

Τι είπε ο Καμμένος

«Δεν πιστεύουμε σε οποιαδήποτε λύση με τον όρο Μακεδονία» ανέφερε αρχικά ο κ. Καμμένος για να προσθέσει: «Η συμφωνία των Πρεσπών έχει πεθάνει γιατί ο Ζάεφ παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης ελληνικής να βρεθεί λύση ο ίδιος αναιρεί με δηλώσεις του την συμφωνία. Εκτός αν έχει κάνει άλλη συμφωνία κάτω από το τραπέζι με τον κ. Κοτζιά. Όμως συμφωνία με μακεδονική γλώσσα και εθνότητα δεν περνά από την Βουλή και χαίρομαι που ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχθεί ερμηνεία περι μειονότητας.

«Αν συνεχίσει η πολιτική που ακλουθεί σήμερα η κυβέρνηση των Σκοπίων. Να μιλά δηλαδή για εθνότητα ή γλώσσα ή ακόμα περισσότερο για μειονότητα εντός της Ελλάδας αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να έρθει στην Βουλή. Αν για οποιοδήποτε λόγο έρθει η συμφωνία στην Βουλη δηλώνουμε ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία και τότε θα καλέσω τον κ. Μητσοτάκη πριν κάνει τις παλικαριές για πρόταση μομφής να δηλώσει δημόσια αν αποδέχεται τον όρο Βόρεια Μακεδονία. Όπως επίσης να δεσμευτεί πως αν ψηφιστεί στην παρούσα Βουλή τότε ο ίδιος θα την καταργήσει αν του δώσει ο λαός την εξουσία» είπε σε άλλο σημείο.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως μόνο ο ίδιος και ο κ. Βασίλης Λεβέντης έχουν εξ αρχής ξεκάθαρη θέση για την Συμφωνία και ανέφερε ότι θα «συμπορευτούν».«Αν η ΝΔ πιστεύει αυτά που λέει να τα δηλώσει δημόσια» είπε στην συνέχεια για να προσθέσει «Αν η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει κυβερνητική αστάθεια να ψάξει αλλού. Εμείς θα πράξουμε το καθήκον μας».

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024