Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το «Bohemian Rhapsody» είναι το τραγούδι του 20ού αιώνα που παίζει περισσότερο στο διαδίκτυο

Το «Bohemian Rhapsody» είναι το τραγούδι του 20ού αιώνα που παίζει περισσότερο στο διαδίκτυο

Το εμβληματικό αυτό κομμάτι ξεπέρασε έτσι το "Smells Like Teen Spirit" των Nirvana και το "Sweet Child o’Mine" των Guns N’ Roses και γίνεται επίσης το κλασικό ροκ τραγούδι που ακούγεται περισσότερο στις πλατφόρμες συνεχούς ροής όλων των εποχών

Οι κριτικές προέβλεπαν τότε παταγώδη αποτυχία και ότι το τραγούδι δεν θα είχε πωλήσεις. Ωστόσο με τα έξι λεπτά της διάρκειάς του, τις αλλαγές του ρυθμού, τα στοιχεία της όπερας και τους στίχους για τον Γαλιλαίο και τον Σκαραμούς, το «Bohemian Rhapsody» των θρυλικών Queen έγινε επίσημα χθες, Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, το κομμάτι του 20ου αιώνα που παίζει περισσότερο στις μουσικές πλατφόρμες συνεχούς ροής.

Όπως αναφέρει ο όμιλος Universal Music ανακοίνωσε ότι το σινγκλ και το μουσικό του βίντεο του 1975 έπαιξαν πολύ –περισσότερες από 1,6 δισεκατομμύρια φορές παγκοσμίως και τα δύο μέχρι και τις 10 του μηνός– καταγράφοντας ρεκόρ, στον απόηχο της προβολής της ομώνυμης ταινίας, στην οποία ο Ράμι Μάλεκ υποδύεται τον τραγουδιστή των Κουίν Φρέντι Μέρκιουρι.

Το εμβληματικό αυτό κομμάτι ξεπέρασε έτσι το «Smells Like Teen Spirit» των Nirvana και το «Sweet Child o’Mine» των Guns N’ Roses και γίνεται επίσης το κλασικό ροκ τραγούδι που ακούγεται περισσότερο στις πλατφόρμες συνεχούς ροής όλων των εποχών.

Με την ταινία «Bohemian Rhapsody», η νέα γενιά γνώρισε το τραγούδι του βρετανικού ροκ συγκροτήματος. Πέντε εβδομάδες μετά την πρώτη προβολή της, η ταινία έγινε επίσης η μουσική σινε-βιογραφία με τις περισσότερες πωλήσεις εισιτηρίων όλων των εποχών, που ανήλθαν στα 600 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Ο Μάλεκ κέρδισε μια υποψηφιότητα για τις Χρυσές Σφαίρες για την ερμηνεία του στην ταινία την περασμένη εβδομάδα και θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιος και για τα βραβεία ‘Οσκαρ τον Ιανουάριο.

Ο όμιλος Universal ανακοίνωσε ότι προώθησε τις τελευταίες εβδομάδες το σινγκλ στις μουσικές πλατφόρμες συνεχούς ροής, ανάμεσά τους οι Spotify, Apple Music και Deezer, αλλά και την προβολή του βίντεο του επίσημου τραγουδιού στο YouTube, με αποτέλεσμα το «Bohemian Rhapsody» να αναδειχτεί το τραγούδι του 20ου αιώνα που παίζει περισσότερο στις υπηρεσίες streaming στο Διαδίκτυο.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024