Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταρίνα Μπάρλεϊ και ο Ούντο Μπούλμαν στο ευρωψηφοδέλτιο του SPD

Καταρίνα Μπάρλεϊ και ο Ούντο Μπούλμαν στο ευρωψηφοδέλτιο του SPD

Η κυρία Μπάρλεϊ απέσπασε τις 192 από τις 194 ψήφους συγκεντρώνοντας ποσοστό 99%, ενώ ο κ. Μπούλμαν ψηφίστηκε από 188 εκλέκτορες μεταξύ 193, σε ποσοστό 17,4%

Η υπουργός Δικαιοσύνης Καταρίνα Μπάρλεϊ και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ούντο Μπούλμαν θα είναι οι επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στις ευρωεκλογές του Μαΐου, αποφάσισε σήμερα το σώμα των εκλεκτόρων του κόμματος στο Βερολίνο.

Η κυρία Μπάρλεϊ απέσπασε τις 192 από τις 194 ψήφους συγκεντρώνοντας ποσοστό 99%, ενώ ο κ. Μπούλμαν ψηφίστηκε από 188 εκλέκτορες μεταξύ 193, σε ποσοστό 17,4%.

Η κυρία Μπάρλεϊ, η οποία έχει γερμανική και βρετανική υπηκοότητα, ανέδειξε σήμερα ως σημαντικότερα προβλήματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση τον δεξιό λαϊκισμό και το Brexit. «Στεκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Πρέπει όλοι να βγούμε από την άνεσή μας. Μόνο έτσι θα παλέψουμε ενάντια στα ακροδεξιά και στα εθνικιστικά ρεύματα. Δεν επιτρέπεται να μείνουμε ακίνητοι, πρέπει να εξελίξουμε την Ευρώπη περαιτέρω. Η ΕΕ είναι η εγγύηση για την ειρήνη στην Ευρώπη κι αυτό δεν πρέπει να το θέσουμε σε κίνδυνο. Δεν πρέπει να πάρουν τον λόγο οι δεξιοί λαϊκιστές», τόνισε και αναφέρθηκε στην ανάγκη να θεσπιστούν κατώτατος μισθός και κοινωνική ασφάλιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Αν θέλουμε να εμποδίσουμε το ντάμπινγκ των μισθών, εμείς οι Σοσιαλδημοκράτες πρέπει να φροντίσουμε για δίκαιους μισθούς παντού στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Εφόσον εκλεγεί τον Μάιο, η κυρία Μπάρλεϊ θα εγκαταλείψει την θέση της στο ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και την έδρα της στο γερμανικό Κοινοβούλιο. «Το σκέφτηκα πολύ, διότι αυτό που κάνω σήμερα, το κάνω με μεγάλη ευχαρίστηση», είπε η ίδια.

«Αυτές οι ευρωεκλογές είναι αποφασιστικής σημασίας, καθώς έχουν να κάνουν με το μέλλον ολόκληρης της ηπείρου»», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Μπούλμαν, προσθέτοντας ότι «η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει» και οι πολίτες να πειστούν εκ νέου. «Όποιος θέλει καλή παιδεία, όποιος εργάζεται σκληρά, όποιος απειλείται από αποκλεισμούς, πρέπει να βρίσκει στην Ευρώπη προστασία και ευκαιρίες», τόνισε.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024