Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους και την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης τους οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτρια στη Ρόδο.

Όπως αναφέρει η Δημοκρατία της Ρόδου, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακτρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, οι δύο νεαροί, ο 19χρονος αλβανικής καταγωγής και ο 21χρονος ελληνική καταγωγής που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από κοινού, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Νωρίτερα εξαγριωμένο πλήθος προσπάθησε να «λιντσάρει» τους δύο κατηγορούμενους, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Ρόδου. Το περιστατικό, που συνέβη μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των κατηγορούμενων ενώπιον της ανακρίτριας, απέτρεψαν οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο.

Οι δύο κατηγορούμενοι, απολογήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου στις 11 το πρωί και στη 1 το μεσημέρι αντίστοιχα, παρουσία και των συνηγόρων υπεράσπισής τους.

Στη συνέχεια έγινε η κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους, όπως έχει ζητήσει ο δικηγόρος της οικογένειας της φοιτήτριας, Αλέξης Κούγιας.

Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά του 19χρονου αλλοδαπού είχε ομολογήσει τις πράξεις τους, καθώς και την εμπλοκή τους στην υπόθεση, όμως δια του συνηγόρου του έχει κατατεθεί αίτημα ακύρωσης της, ενώ ο 21χρονος από την Λίνδο αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στο έγκλημα.