Σοβαρές ζημιές στο κατάστημα του εργοδότη ο οποίος κατηγορείται πως ξυλοκόπησε διανομέα προκάλεσαν τα ξημερώματα άγνωστοι στη Θεσσαλονίκη. Οι δράστες κρατώντας λοστούς θρυμμάτισαν ολόκληρη την πρόσοψη της πιτσαρίας και προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό της.

Ο 36χρονος Τάσος Τοπαλίδης κατήγγειλε πως ο πρώην εργοδότης του τον είχε απειλήσει και αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη δουλειά του. Σχεδόν δύο μήνες μετά, ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας τον συνάντησε τυχαία στον δρόμο, και σύμφωνα με την καταγγελία, του επιτέθηκε και τον ξυλοκόπησε.

Ο εργοδότης έχει αρνηθεί αυτή την μαρτυρία υποστηρίζοντας πως ο υπάλληλος του είχε επιτεθεί πρώτος και ότι εκείνος αναγκάστηκε να αμυνθεί.

Χθες οι διανομείς πραγματοποίησαν συνέλευση για να αποφασίσουν την μορφή των κινητοποιήσεών του ενώ ο πρώην εργοδότης συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου τη Δευτέρα, ύστερα από μήνυση του διανομέα.

Οι διανομείς υποστηρίζουν ότι είναι το δεύτερο περιστατικό ξυλοδαρμού στη Θεσσαλονίκη μέσα σε δύο μήνες και ζητούν την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας για το συγκεκριμένο συμβάν, την άμεση έκδοση της εγκυκλίου για ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας που, όπως λένε, τους έχουν υποσχεθεί από το αρμόδιο υπουργείο και την εντατικοποίηση των ελέγχων από το ΙΚΑ και την Επιθεώρηση Εργασίας για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.