Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εφηβεία και ελεύθερος χρόνος

Εφηβεία και ελεύθερος χρόνος

Περνούν αρκετό χρόνο σε δομημένες εξωσχολικές δραστηριότητες, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να παραμείνετε συνδεδεμένοι με το έφηβο παιδί σας

Κάθε έφηβος είναι μία διαφορετική προσωπικότητα. Αρκετοί όμως αγαπούν να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους σε πάρτι, ψώνια, social media, διάβασμα και ταινίες. Περνούν επίσης αρκετό χρόνο σε δομημένες εξωσχολικές δραστηριότητες, όπως οι τέχνες και τα αθλήματα. Είναι όμως εξίσου σημαντικό να παραμείνετε συνδεδεμένοι με το έφηβο παιδί σας.

Μπορείτε να κάνετε πράγματα μόνη ή μόνος με το παιδί. Μία ταινία στο σινεμά, ένα γρήγορο γεύμα ή καφές, μία συναυλία ή το να μαγειρέψετε μαζί σας δίνουν χρόνο μαζί, αλλά χρειάζεται λίγη οργάνωση. Αρχικά, ο έφηβος μπορεί να χρειαστεί λίγη πειθώ και να δοκιμάσετε διαφορετικές δραστηριότητες για να δείτε ποιες τον ενθουσιάζουν περισσότερο.

Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια

  • Παρακολουθήστε μία ταινία στο σπίτι
  • Κάντε πικνικ στο πάρκο
  • Παίξτε ένα σπορ ή επιτραπέζιο παιχνίδι
  • Δημιουργήστε ένα ιδιαίτερο γεύμα
  • Οργανώστε τις διακοπές σας
  • Περπατήστε ή κάντε ποδήλατο

Ελεύθερος χρόνος με τους φίλους

Πρέπει να έχετε όλες τις πληροφορίες για το πόσο θα λείψει, πού θα πάει, με ποιους φίλους θα είναι και πώς θα σας ενημερώσει εάν προκύψει κάποια αλλαγή. Ελέγξτε αν είστε διαθέσιμη ώστε να μπορέσετε να μεταφέρετε εσείς το παιδί και αν θα είστε εκεί σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα. Είναι πάντα χρήσιμο να έχετε ένα σπίτι ανοιχτό στους φίλους του έφηβου παιδιού ώστε να τους γνωρίσετε αλλά πάντα να θέτετε όρια για τις ώρες και για τις ευθύνες που έχει ο ίδιος ως οικοδεσπότης.

Sports in

Τσέφεριν: «Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να βασίζεται σε προνόμια»

Τα… πυρά του κατά της European Super League εξαπέλυσε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, τονίζοντας ότι το νέο αυτό εγχείρημα θα είναι καταστροφικό για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024