Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πρωθυπουργός των fake news

Ο Πρωθυπουργός των fake news

Γι' αυτό το fake news, ο υπεύθυνος ΔΕΝ απολογήθηκε ποτέ, δεν πήγε στη Βουλή να ζητήσει να καταγραφεί στα πρακτικά η συγγνώμη του για την παραπλάνηση, δεν είχε μια λέξη να πει για όσα ψεύτικα ανέφερε στην ομιλία του

Την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή, χώρο όπου υποτίθεται ότι λέγονται σοβαρά πράγματα τα οποία καταγράφονται στα πρακτικά, ώστε μετά από δεκαετίες ή και αιώνες να τα αναζητήσει ο ιστορικός του μέλλοντος προκειμένου να διαμορφώσει εικόνα για το ποιόν των πολιτικών το 2018, ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας, πανηγύρισε για μια μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας επί των ημερών του. Και εξήγησε με το γνωστό αλαζονικό του ύφος:

«Αναφέρομαι σε ένα δίκτυο ενεχυροδανειστηρίων σε όλη την Ελλάδα, το γνωστό δίκτυο «Ριχάρδος», που είχε ξεζουμίσει, τα πρώτα χρόνια της κρίσης κυρίως, δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που είδαν εν μία νυκτί τα εισοδήματά τους να καταρρακώνονται, να μένουν άνεργοι, να βρίσκονται στην ανέχεια, στην απελπισία, και μέσα στην απελπισία τους προσπαθήσανε πολλοί εξ αυτών να βρουν τη δυνατότητα έστω ενός πρόσκαιρου βοηθήματος, ξεπουλώντας τα τιμαλφή τους σε τιμή ευκαιρίας».

Μια εβδομάδα μετά, όλα αυτά αποδείχθηκαν ένα κορυφαίο fake news – ένα κορυφαίο ψέμα, μια μπαρούφα, μια παραπλανητική πληροφορία, η οποία στόχο είχε να τυφλώσει τον λαό, να πιστέψει σε μια ανοησία.

Γι’ αυτό το fake news, ο υπεύθυνος ΔΕΝ απολογήθηκε ποτέ, δεν πήγε στη Βουλή να ζητήσει να καταγραφεί στα πρακτικά η συγγνώμη του για την παραπλάνηση, δεν είχε μια λέξη να πει για όσα ψεύτικα ανέφερε στην ομιλία του.

Ο Πρωθυπουργός των fake news…

Πολεμούν την αλήθεια

Ο Κούγιας, γάτος μεγάλος, το είχε πει από ημερών, ότι ο «Ριχάρδος» θα αποφυλακισθεί γιατί δεν υπάρχει κατηγορία. Φυσικά ουδείς τον άκουσε, διότι τα μπουκωμένα από το σύστημα Μαξίμου μέσα ενημέρωσης είχαν μείνει στους πανηγυρισμούς Τσίπρα στη Βουλή, οπότε ποιος να διανοηθεί να αμφισβητήσει τον αρχηγό των fake news. Ετσι χθες, μετά από την αποκάλυψη ότι ο «Ριχάρδος» και οι άλλοι θα αφήνονταν ελεύθεροι λόγω μη ύπαρξης αδικήματος, παρακολουθήσαμε μια συντονισμένη προσπάθεια από διάφορες πλευρές να διασωθεί το κύρος του Πρωθυπουργού – ήτοι να μείνουν στη φυλακή ο «Ριχάρδος» και οι δικοί του και να μη διαψευσθεί ο Τσίπρας.

Το τι κυκλοφόρησε για μερικές ώρες μετά το μεσημέρι χθες αποτελεί ντροπή για τους θεσμούς και τη διάκριση των εξουσιών! Ντροπή. Εγώ δεν υπερασπίζομαι την αθωότητα του παντελώς αγνώστου μου «Ριχάρδου». Αν είναι ένοχος, να πληρώσει και να πληρώσει με το πιο σοβαρό τίμημα. Αλλά δεν μπορώ να δεχθώ να γίνεται προσπάθεια σε πολλά επίπεδα (Δικαιοσύνη, Αστυνομία, Πολιτική) να κρατηθεί στη φυλακή, προφυλακισμένος, μόνο και μόνο για να μη διαψευσθεί ο Πρωθυπουργός.

Δηλαδή, θα φτάσουμε στο σημείο να λέμε «αν η αλήθεια δεν συμφωνεί μαζί του, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια»;

Μα αυτό πια δεν λέγεται Δημοκρατία – αλλιώς λέγεται.

Με τανκς και όπλα

…χούντα λέγεται, συγκεκριμένα! Σαν αυτή που παραλίγο να μας φορέσουν καπέλο τον Ιούλιο του 2015. Το παραδέχονται σήμερα, χωρίς καμία αιδώ, και τι τραγικό, ουδείς ασχολείται. Την Παρασκευή το είπε και ο Δραγασάκης, παλιότερα το έχει παραδεχθεί ο Βαρουφάκης, κάτι έχει πει και ο Λαφαζάνης, κάτι έχουν αφήσει να διαφανεί και διάφοροι άλλοι, η ουσία είναι ότι στο τσακ γλιτώσαμε τη χούντα. Τουτέστιν, οι τύποι θα μας έδεναν όλους!

Ο κυνικός Δραγασάκης είπε ακόμη ότι αυτή η εκδοχή δεν τους ήρθε από το πουθενά, δεν τους ξεφύτρωσε μπροστά και δεν είχαν πώς να την αντιμετωπίσουν, όχι. Την είχαν συζητήσει, λέει, και πριν από τις εκλογές του Γενάρη του 2015, οπότε και σχεδίαζαν τη ρήξη με την Ευρώπη, και περίμεναν ότι θα επικρατούσε χαοτική κατάσταση, η οποία δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με δημοκρατικά μέσα. Αλλά, προφανώς, θα αντιμετωπιζόταν με τανκς και όπλα!

Με όλα αυτά λοιπόν, που συνιστούν προπαρασκευαστικές κινήσεις για την εκτροπή, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η αγαπημένη κυρία (Πολυ)Ξένη Δημητρίου, δεν ασχολείται καν. Βεβαίως έχει σοβαρές ασχολίες – όπως για παράδειγμα να ασκήσει την πεντηκοστή τρίτη αναίρεση σε αθωωτική απόφαση για τον Ανδρέα Γεωργίου ή να ασκήσει αναίρεση σε απαλλαγή του Γκίκα Χαρδούβελη ή να διατάξει δίωξη κατά του Τάκη Τσουκαλά και άλλα τέτοια, τα οποία προφανώς προσδίδουν κύρος στον θεσμό της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Διερωτώμαι αληθινά, για λογαριασμό της κυρίας Δημητρίου: είμαι στην ανώτατη θέση της ιστάμενης Δικαιοσύνης. Ολοκληρώνεται η θητεία μου σε μερικούς μήνες. Για ποιο πράγμα θέλω να θυμούνται οι μεταγενέστεροι το πέρασμά μου από αυτή τη θέση; Για τις αναιρέσεις κατά αθωωτικών αποφάσεων του Γεωργίου ή του Χαρδούβελη; Για τη δίωξη κατά του Τάκη Τσουκαλά; Ή για μια ιστορική πρωτοβουλία που θα πάρω, και θα είναι η διερεύνηση των όσων διαδραματίσθηκαν το καλοκαίρι του 2015 πριν από το δημοψήφισμα;

Το plan b

Παλιότερα είχα εισηγηθεί στην κυρία (Πολυ)Ξένη Δημητρίου να αναζητήσει το plan b που είχε καταρτίσει ο καθηγητής Γκαλμπρέιθ με την ομάδα του για λογαριασμό της κυβέρνησης Τσίπρα. Το plan b προέβλεπε μεταξύ άλλων επιβολή έκτακτων μέτρων, κατάληψη του Νομισματοκοπείου, περιορισμό των πολιτικών και λαϊκών ελευθεριών και πολλά άλλα. Το σχέδιο αυτό, ο Γκαλμπρέιθ το είχε θέσει ήδη από τον Μάιο του 2015 υπόψη του Πρωθυπουργού και των συνεργατών του, και μάλιστα το είχε επισημάνει σε δηλώσεις του. Είχα τότε αναφέρει ότι η κυρία Δημητρίου πρέπει να το αναζητήσει αυτό το σχέδιο και να προβεί σε νόμιμες διαδικασίες, προκειμένου να εντοπισθούν πιθανές ευθύνες για την υπονόμευση του πολιτεύματος.

Με έγραψε κανονικά – όχι δηλαδή πως περίμενα και τίποτε περισσότερο. Σιγά να μην έκανε κάτι το οποίο θα άνοιγε αυτή την πληγή. Ας μην ανησυχεί όμως. Το θέμα δεν κλείνει, δεν πρόκειται να κλείσει – θα απασχολήσει την επόμενη κυβέρνηση, σίγουρα.

«Θερμή» υποδοχή

Στην ακριτική Κάλυμνο θα βρεθεί σήμερα ο Πρωθυπουργός Τσίπρας, για μια ακόμη προεκλογικού χαρακτήρα μίνι περιοδεία. Στην Κάλυμνο πηγαίνει να εγκαινιάσει μια Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, αλλά έχω την αίσθηση, σύμφωνα με τα όσα με ενημέρωσαν χθες φίλοι μου από τα Δωδεκάνησα, ότι δεν θα είναι υγιεινός περίπατος. Οι μαθητές του νησιού οργανώνουν πορείες προς τον χώρο της εκδήλωσης, διαμαρτυρόμενοι για το επίπεδο της εκπαίδευσης που παίρνουν στα σχολεία του νησιού.

Ελπίζω οι εκδηλώσεις να είναι ειρηνικές. Το νησί έχει σοβαρά προβλήματα, τα οποία θα είναι κρίμα να θαφτούν κάτω από τις όποιες αρνητικές εκδηλώσεις στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού. Στην τελική ο Πρωθυπουργός της χώρας είναι και επισκέπτεται μια ακριτική περιοχή. Ας το σεβαστούν όσοι προγραμματίζουν τις διαμαρτυρίες…

Ο… άπιστος σύντροφος

Παρακολούθησα στην τηλεόραση τις «αγαπούλες» μεταξύ του γιου του Θεού Τσάβες Νικολάς Μαδούρο και του γείτονα Ταγίπ Ερντογάν. Τι σημαίες, τι τραγούδια, τι παιδάκια να ανεμίζουν χαρωπά την τουρκική σημαία. Και μετά οι λεονταρισμοί Ερντογάν μπροστά στον γεμάτο θαυμασμό Μαδούρο – τι σκηνή. Υποθέτω ότι στο Μέγαρο Μαξίμου θα τα είδαν όλα αυτά, και θα εξήγαγαν χρήσιμα συμπεράσματα για τον σύντροφο Μαδούρο, που μέχρι τώρα τον κανάκευαν, αλλά αυτός έσφιξε στην τρυφερή αγκαλιά του τον Ερντογάν…

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024