Σε ένα μουσικό ταξίδι ενηλικίωσης, ρόλων και αναπάντεχων τραγουδιών, η Ζωή Παπαδοπούλου μαζί με τον Παντελή Ντζιάλα στην κιθάρα, στήνει ένα πρόγραμμα τρυφερό και συνάμα απρόσμενο, διαποτισμένο με τραγούδια που μας συντρόφεψαν στους έρωτες, στη μοναξιά και στο χωρισμό.

Για δύο Τετάρτες στις 5 και 12 Δεκεμβρίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο η Ζωή Παπαδοπούλου ερμηνεύει προσωπικά τραγούδια που άγγιξαν το είναι της, και τραγούδια που χάραξαν την πορεία του καλού ελληνικού πενταγράμμου.

Λίγο πριν τις εμφανίσεις της η αγαπημένη ερμηνεύτρια μας μιλάει για τραγούδια που αγαπάει και όχι μόνο.

Τι θα παρουσιάσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο;
Πρόκειται για μία μουσική παράσταση, ένα μουσικό ταξίδι ενηλικίωσης θα το έλεγα..τραγούδια που με ακολουθούν από τότε που ξεκίνησα στη Θεσσαλονίκη μέχρι σήμερα. Το παντοτινό μου ταξίδι από Θεσσαλονίκη για Αθήνα έχει αφήσει σημάδια μέσα μου, τραγούδια που ανακάλυψα, αναζήτησα μέσα στην διαδρομή μου, και που μιλάνε στην ψυχή μου,αν και για να τοποθετήσεις τα τραγούδια που είναι μέσα σου όλα τα χρόνια , μπορεί να χρειαστούν πολλές πολλές παραστάσεις.

Μαζί σου θα είναι όνο ο Παντελής Ντζιάλας. Πως αποφάσισες ένα σχήμα κιθάρα-φωνή;
Μα αυτό κάνω ως επι το πλείστον, τα τελευταία χρόνια, αν εξαιρέσεις τα διαστήματα που συνεργαζόμουν με καταξιωμένους τραγουδιστές και συνθέτες. Οι προσωπικές μου εμφανίσεις ήταν πάντα λιτές και καθάριες. Το σχήμα κιθάρα φωνή είναι η ανάσα μου, είναι η φυσική μου προέκταση.Ο Παντελής Ντζιάλας είναι φίλος μου, και συνοδοιπόρος τα τελευταία πέντε χρόνια κι έχει καταλάβει απόλυτα αυτό που νιώθω και κάνω.Στο ντουέτο μας ήρθε κι ένας καινούργιος φίλος ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Ένκε Φεζολλάρι, ο οποίος έχει δημιουργήσει έναν χώρο, μία ατμόσφαιρα, τόσο απλή και ουσιαστική, δίνοντας μία φρεσκάδα αλλά και θεατρικότητα σεβόμενος απόλυτα τα τραγούδια και εμάς.

Ποια τραγούδια είναι αυτά που ποτέ δεν λείπουν από ένα πρόγραμμά σου;
Οι αναφορές μου δηλαδή τα τραγούδια που υπήρξαν για εμένα η έμπνευση μου, τα οποία με οδήγησαν στην απόφαση να ζήσω μέσα στο τραγούδι μέσα στην μουσική. Φωνές, μουσικές και στίχοι που με στιγμάτισαν.

Χάρις Αλεξίου, Βίκυ Μοσχολιού, Ελένη Βιτάλη, Μαρία Δημητριάδη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Αγγελάκας, Ρασούλης, Μητροπάνος, Ξυδάκης, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Στράτος Διονυσίου, Άκης Πάνου, Χρήστος Νικολόπουλος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Καζαντζής, Γιώργος Σταυριανός.

Είσαι μια τραγουδίστρια που ελίσσεται σε διαφορετικούς δρόμους. Πως θα χαρακτήριζες εσύ τον εαυτό σου;
Είμαι τραγουδίστρια, το τραγούδι για εμένα είναι έκφραση που συναντιέται σε πολλούς και διαφορετικούς δρόμους. Έχω την τύχη να μπορώ να τραγουδήσω και να αισθανθώ γεμάτα και καλά, σε πολλά και διαφορετικά μονοπάτια..

Έρωτας, μοναξιά, χωρισμός. Τι ρόλο παίζει η μουσική σε κάθε συναισθηματική μας έξαρση;
Τον πρωταγωνιστικό για εμένα, αλλά νιώθω και για πολύ κόσμο ότι ισχύει το ίδιο. Είναι το αποκούμπι όταν χωρίζεις η εκτόνωση, η λύτρωση η ψυχοθεραπεία. Είναι και η αφορμή για να βγεις από την στεναχώρια, την θλίψη, και να φωνάξεις δυνατά σώθηκα..!

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο