Η νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική και οι ερυθρόλευκοι είχαν πολλούς λόγους για να πανηγυρίσουν την επιτυχία τους. Κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς σε μια πολύ δύσκολη έδρα, έχοντας ν’ αντιμετωπίσουν εκτός από τον πολύ καλό Ατρόμητο και την περιβόητη… εξυγίανση. Και τι δεν έγινε χθες στο Περιστέρι για να «στήσουν μπλόκο» στον Ολυμπιακό οι… εξυγιαντές.

Οι ερυθρόλευκοι όμως απέδειξαν ότι παίζουν με διαφορά το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που προσφέρει ελκυστικό θέαμα με το παιχνίδι της. Είναι η ομάδα με ωραίες ιδέες στην επιθετική της ανάπτυξη και με δημιουργία πολλών ευκαιριών. Και δεν χωρά αμφιβολία πως είναι μια ομάδα που παίζει σε υψηλό τέμπο. Με ταχύτητες και δυνάμεις που δεν έχει καμιά άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα.

Φάνηκε αυτό και στο Περιστέρι όπως είχε φανεί και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, άσχετα με το αν το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό για τους πειραιώτες. Η αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων ήταν η μέρα με τη νύχτα. Η διαφορά ήταν χαώδης, με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί σε όλους τους τομείς. Ανάλογη κυριαρχία επέβαλε η ομάδα του Πειραιά και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο, δείχνοντας πως έχει σπουδαίες ικανότητες.

Και είναι βεβαίως πασιφανές ότι το ρόστερ που διαθέτει ο Ολυμπιακός και η δουλειά που γίνεται από τον Μαρτίνς και τους συνεργάτες του, αποδίδει καρπούς. Όπως είναι επίσης δεδομένο πως καμιά ομάδα του πρωταθλήματος δεν μπορεί να πλησιάσει τα στάνταρντς απόδοσης του Ολυμπιακού κι αυτό πλέον το παραδέχονται όλοι. Αυτός είναι ο λόγος που η περιβόητη… εξυγίανση προσπαθεί με κάθε τρόπο να «φρενάρει» την πορεία των ερυθρόλευκων.

Είχαμε όμως επισημάνει εδώ και αρκετό καιρό πως ο Ολυμπιακός θα δώσει την μάχη μέχρι τέλους κι αυτό ακριβώς κάνουν οι ερυθρόλευκοι. Και ο τρόπος με τον οποίο νίκησαν οι πειραιώτες στο Περιστέρι δημιούργησε μεγάλη ικανοποίηση στις τάξεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Προκάλεσε βέβαια και μεγάλη ανησυχία στους αντιπάλους των ερυθρόλευκων, οι οποίοι βλέπουν την πειραϊκή ομάδα να παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και να παραμένει πιστή στην εφαρμογή του πλάνου της.

Ένα πλάνο που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι με στόχο την δημιουργία μιας ομάδας που θα νικάει και την… εξυγίανση. Η προσπάθεια των ερυθρόλευκων έχει στέρεες βάσεις και είναι δεδομένο πως οι ερυθρόλευκοι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω ούτε ένα εκατοστό. Ο Ολυμπιακός κοιτάζει μπροστά, δημιουργεί ομάδα με ωραίο επιθετικό σχέδιο και παίζει ποδόσφαιρο που οι αντίπαλοι του δεν μπορούν ούτε να «φανταστούν».