Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερχεται ο φασίστας της διπλανής πόρτας

Ερχεται ο φασίστας της διπλανής πόρτας

Θα έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις, κάποιοι πρέπει να ξυπνήσουν. Οι υπόδικοι της Χρυσής Αυγής γελάνε στα μούτρα μας με την αβελτηρία που επιδεικνύει το οργανωμένο κράτος. Η καθαρίστρια του Βόλου είναι φυλακή και ο Ρουπακιάς που σκότωσε άνθρωπο είναι σπίτι του. Αυτό τα λέει όλα

Αν είναι κάτι που θα έπρεπε να απασχολεί τις πολιτικές δυνάμεις του λεγόμενου Συνταγματικού Τόξου, είναι τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στη Χρυσή Αυγή. Κι όχι μόνο σ’ αυτήν αλλά και σε νεότευκτα κόμματα όπως η Ελληνική Λύση του τηλεπωλητή Κυριάκου Βελόπουλου.

Και θα έπρεπε να απασχολεί τα κόμματα που σκοτώνονται στη Βουλή για ανοησίες, διότι όλα τα γκάλοπ εμφανίζουν π.χ. το νεοναζιστικό κόμμα με σταθερό ποσοστό πάνω από 7%. Κι όπως γνωρίζουν καλά οι δημοσκόποι, όταν η Χρυσή Αυγή βλέπει 7άρια στις έρευνες τότε μπορεί να πάρει παραπάνω από τη λεγόμενη «κρυφή» ή «ντροπαλή» δεξαμενή ψηφοφόρων.

Εκείνους δηλαδή τους πολίτες που ενώ θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή δεν το λένε, απλά ρίχνουν τον φάκελο στην κάλπη και μετά πάνε σπίτι τους και το παίζουν δημοκράτες.

Οσο για την Ελληνική Λύση, που δείχνει να παίρνει ποσοστά ακόμη και πάνω από 2%, τι να πούμε. Αν ο πολίτης πείθεται με τις ρωσικές παπάτζες, τα σενάρια συνωμοσίας, τα ψεκασμένα βιβλία και τις αλοιφές που σε κάνουν… Ελληνα στο άψε σβήσε τότε δεν υπάρχει σωτηρία. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Όταν στις εθνικές εκλογές τα λεγόμενα εθνικιστικά (το λέμε κομψά για να μην πούμε τίποτε χειρότερο) κόμματα ξεπεράσουν το 10% τότε οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου δεν θα βρίσκουν ούτε μαντήλι για να κλάψουν.

Κι όταν οι δυνάμεις του σκότους, που εκμεταλλεύονται τον πατριωτισμό των Ελλήνων, γίνουν… νοματαίοι όπως η Λεπέν στη Γαλλία ή ο αποκρουστικός Σαλβίνι στην Ιταλία τότε ας μην νομίζουμε όλοι μας ότι βρέχει. Απλά μας φτύνει ο κόσμος γιατί δεν του δίνουμε λύσεις και όραμα.

Προφανώς κάποιοι δεν ανησυχούν ή δεν ενδιαφέρονται για τις μελλοντικές εξελίξεις. Η κυβέρνηση αγωνιά πώς θα μείνει περισσότερο στην εξουσία, η ΝΔ ράβει ήδη τα κοστούμια των υπουργών, το δε Κίνημα Αλλαγής ψάχνει ακόμη ποιο ποσοστό θα είναι το ιδανικό για να πει η Φώφη Γεννηματά ότι πέτυχε. Το 5%, το 6% ή το 7% όταν πριν από ένα χρόνο έβλεπαν μέχρι και εξουσία. Θλίψη.

Η Χρυσή Αυγή βγαίνει ξανά στο… κουρμπέτι. Με «παρεμβάσεις» Ταγμάτων, με προκλήσεις στη Βουλή, με υποκίνηση καταλήψεων σε σχολεία, με πολύ… δουλειά στη νεολαία με όχημα τον δήθεν πατριωτισμό. Η υπόθεση του «Μακεδονικού» αλλά και η περίπτωση Κατσίφα ήταν η καλύτερη πάσα για τους εθνικιστές προκειμένου να κάνουν παιχνίδι. Και το… συνταγματικό τόξο δεν έχει πάρει ακόμη χαμπάρι τι γίνεται.

Ένα απλό παράδειγμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέτρεψε την ψήφο των 17άρηδων, πριν ακόμη πάρουν δίπλωμα οδήγησης. Προφανής ο λόγος: «Η… Αριστερά η δική μας θα πάρει τη μερίδα του λέοντος. Είμαστε νέοι, δεν έχουν τα βαρίδια του παλαιού συστήματος, το παίζουμε και αντισυστημικοί, σε εμάς θα έρθουν οι 17άρηδες».

Αμ δε. Οι έρευνες που γίνονται δείχνουν ότι οι νέοι ψηφοφόροι, αυτοί που για πρώτη φορά θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, σε μεγάλο ποσοστό θα επιλέξουν την αποχή. Η δεύτερη επιλογή τους είναι η Χρυσή Αυγή. Γιατί ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του έχουν βάλει γερό «μικρόβιο» στις τάξεις της νεολαίας.

Αραγε οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται; Οι νεολαίοι του κυβερνώντος κόμματος είναι κάπου διορισμένοι, της ΝΔ περιμένουν να διοριστούν ή διοργανώνουν εκδρομές στη Μύκονο και της προοδευτικής παράταξης περιμένουν απλά κάθε χρόνο το Πολυτεχνείο για να κρατήσουν τη ματωμένη σημαία.

Που είναι οι παρεμβάσεις τους στον νεαρόκοσμο; Εκδηλώσεις, ενημέρωση, καθημερινός αγώνας όπως κάνει η ΚΝΕ, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι; Πουθενά, εξαφανισμένοι κι αφήνουν το τέρας του νεοναζισμού να μπαίνει στα σχολεία μας.

Θα έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις, κάποιοι πρέπει να ξυπνήσουν. Οι υπόδικοι της Χρυσής Αυγής γελάνε στα μούτρα μας με την αβελτηρία που επιδεικνύει το οργανωμένο κράτος. Η καθαρίστρια του Βόλου είναι φυλακή και ο Ρουπακιάς που σκότωσε άνθρωπο είναι σπίτι του. Αυτό τα λέει όλα.

Οι ψεκασμένοι των διάφορων μαγικών λύσεων τρίβουν τα χέρια τους. Για κάντε μια βόλτα στην Ανατολική Αττική. Εχει γεμίσει με αφίσες του Σώρρα που προτρέπει τον κόσμο να μην πληρώνει τα δάνεια γιατί αυτός έχει τα λεφτά.

Αν αυτό είναι κανονική χώρα τότε τι να πούμε. Είμαστε άξιοι της όποιας τύχης μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Όταν μας χτυπήσουν την πόρτα δεν θα είναι ο γαλατάς, ο φασίστας της διπλανής γειτονιάς θα είναι που τον αφήσαμε να σπάσει το αυγό του φιδιού.

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024