Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τελεσίγραφο Μέρκελ για το Brexit: Υπογράψτε τη συμφωνία

Τελεσίγραφο Μέρκελ για το Brexit: Υπογράψτε τη συμφωνία

Να παγώσει τη σύνοδο κορυφής για το Brexit απειλεί η Άνγκελα Μέρκελ, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ολοκληρωθούν εντός των επόμενων 24 έως 48 ωρών

Να παγώσει τη σύνοδο κορυφής για το Brexit απειλεί η Άνγκελα Μέρκελ, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ολοκληρωθούν εντός των επόμενων 24 έως 48 ωρών.

Η γερμανίδα καγκελάριος άφησε να διαρρεύσει μέσω των διπλωματών της στις Βρυξέλλες ότι δεν είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί όταν συναντηθούν οι ηγέτες της ΕΕ και η βρετανίδια πρωθυπουργός την Κυριακή.

Το μπαλάκι είναι τώρα στα χέρια της Τερέζα Μέι και του προέδρου της της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, να υπογράψουν την τελική μορφή της συμφωνίας για τη μελλοντική σχέση των δύο πλευρών, μέχρι το τέλος της συνάντησής τους στις Βρυξέλλες την Τετάρτη το απόγευμα και να είναι έτοιμη προς δημοσίευση την Πέμπτη το πρωί.

Η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη υπογράψει σχέδιο συμφωνίας 585 σελίδων που καλύπτει τα δικαιώματα των πολιτών, τον οικονομικό διακανονισμό των  39δις λιρών και τα ιρλανδικά σύνορα.

Οι διαπραγματευτές συνεχίζονται με βάσει τους όρους της πολιτικής διακήρυξης, μια περίληψη των επτά σελίδων η οποία δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η Γερμανία θεωρείται απογοητευμένη από τις συνεχείς προσπάθειες της Γαλλίας, της Δανίας, των Κάτω Χωρών και του Βελγίου να εισαγάγουν ένα «δίχτυ ασφαλείας» σχετικά με την πρόσβαση στα βρετανικά αλιευτικά ύδατα ως προϋπόθεση για μια εμπορική συμφωνία.

Γερμανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στα υπόλοιπα κράτη μέλη σε συνεδρίαση την Τρίτη ότι η Μέρκελ δεν θα συμμετείχε στη σύνοδο της Κυριακής αν δεν υπάρξει κάποια συμφωνία.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις, επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ότι η ΕΕ είχε προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή διάσκεψης κορυφής.

Οι ηγέτες των 27 άλλων κρατών μελών της ΕΕ πρόκειται να συναντηθούν στις 9.30 π.μ. την Κυριακή πριν την άφιξη της Μέι, η οποία θα καταφτάσει στις 11 το πρωί.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024