Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δ. Στυλιανοπούλου: Η ατυχία στο Εθνικό Θέατρο και η μεγάλη καριέρα

Δ. Στυλιανοπούλου: Η ατυχία στο Εθνικό Θέατρο και η μεγάλη καριέρα

Αν και η πρώτη της απόπειρα να ασχοληθεί με την υποκριτική ήταν απογοητευτική λόγω μιας ατυχούς σύμπτωσης, η μετέπειτα καριέρα της τη δικαίωσε.

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου έχει ταυτιστεί στον κινηματογράφο με το ρόλο της «επαρχιώτισσας υπηρέτριας» που με την αφέλεια και τις ξεκαρδιστικές ατάκες της, μας χάρισε απλόχερα το γέλιο.

Αν και έκανε μεγάλη καριέρα στον κινηματογράφο και το θέατρο, στα πρώτα της βήματα αντιμετώπισε δυσκολίες εξαιτίας κάποιων ατυχιών.

Μια άλλη υποψήφια που είχε το ίδιο επίθετο, πήρε εκ παραδρομής τη θέση της στις εξετάσεις!

Γεννήθηκε στην Μεσσήνη το 1932. Η κλίση της προς την υποκριτική αρχίζει να φαίνεται από το σχολείο όπου συμμετέχει σε όλες τις παραστάσεις και έτσι πριν ακόμη αποφοιτήσει από το Γυμνάσιο αποφασίζει να δώσει εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο.

Την ημέρα των εξετάσεων και την ώρα που περίμενε στην αίθουσα αναμονής ακούστηκε κάποιος να φωνάζει «Να περάσει η Στυλιανοπούλου!».

Τότε μια κοπέλα που καθόταν δίπλα της σηκώθηκε για να περάσει και η νεαρή Δέσποινα απορημένη τη ρωτάει «Σε παρακαλώ, που πας;» η άλλη κοπέλα απαντάει «εμένα φωνάζουν εγώ είμαι η Στυλιανοπούλου».

Μετά τον καβγά που ακολούθησε διαπίστωσαν τελικά ότι έχουν το ίδιο όνομα και διέφερε μόνο το πατρώνυμο. «Εγώ είμαι του Φωτίου Στυλιανόπουλου κι εσύ του Ιωάννου, άρα τα Φώτα προηγούνται του Άι-Γιάννη» είπε τότε η Δέσποινα και πέρασε πρώτη προς εξέταση.

Την επόμενη ημέρα που βγήκαν τα αποτελέσματα πήγε να δει αν το όνομά της συμπεριλαμβανόταν στη λίστα επιτυχόντων και με μεγάλη απογοήτευση διαπίστωσε ότι είχε περάσει η άλλη κοπέλα και όχι η ίδια.

Έτσι αποφασίζει να πάει στη Δραματική Σχολή του Δημήτρη Ροντήρη προκειμένου να σπουδάσει υποκριτική.

Την ίδια χρονιά εμφανίζεται με το Πειραϊκό Θέατρο του Δημήτρη Ροντήρη στην τραγωδία «Ηλέκτρα» ενώ παρακολουθούσε μαθήματα ακι στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το κάνει το 19 61 την πολεμική ταινία της Έλλης Νεζερίτη «Ο Ξένος της Νύχτας». Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε σε ένα μικρό ρόλο στην ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό». Από τότε καθιερώθηκε στο ρόλο της υπηρέτριας παίζοντας σε  58 ταινίες δίπλα στους σπουδαιότερους πρωταγωνιστές του ελληνικού κινηματογράφου όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας και πολλοί άλλοι.

Στο θέατρο διακρίθηκε ιδιαίτερα σε έργα πρόζας αλλά και στην επιθεώρηση. Από το 1973 υπήρξε κατά περιόδους θιασάρχης στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά.

Το 2012 κυκλοφόρησε  βιβλίο με στιγμές από τη ζωή της με τον τίτλο «Ηθοποιός αμέσου δράσεως»

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024