Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου πραγματοποίησαν τα πρυτανικά συμβούλια του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η επικείμενη συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων και τα τρία βασικά αιτήματα που θα θέσουν οι πρυτάνεις για το ζήτημα.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργο Μαρνέλλο τα αιτήματα αφορούν την κατάργηση του αυτοδιοίκητου, τη διασφάλιση της αξίας των διπλωμάτων των φοιτητών και την εναντίωσή τους στην fast track αξιολόγηση των καθηγητών του ΤΕΙ.

Έξω από το κτήριο του Διοικητηρίου, όπως αναφέρει το voria.gr,  συγκεντρώθηκαν φοιτητές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους. Αντιπροσωπεία μάλιστα των φοιτητών συναντήθηκε με τον διευθυντή του Πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης, Γιώργο Αγγελόπουλο.

Οι φοιτητές έθεσαν τα ίδια αιτήματα με τους πρυτάνεις, ενώ όπως τόνισε ο Γιάννης Ορφανίδης, πρόεδρος φοιτητικού Συλλόγου μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου και εκπρόσωπος των φοιτητών στη Σύγκλητο «δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τις απαντήσεις του. Θα συζητήσουμε με τους συμφοιτητές μας για να δούμε την πορεία των κινητοποιήσεών μας».

Παράλληλα, φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ΥΜΑΘ και κρατώντας πανό, φώναξαν συνθήματα κατά του υπουργού.

Οι φοιτητές στήθηκαν στα κάγκελα της εισόδου και ζήτησαν συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου, κάτι το οποίο δεν ήταν εφικτό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο