Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης στις 28 Νοεμβρίου, με το εμβληματικό έργο των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε «Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία».

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη, θα παρουσιαστεί ακολούθως στην Αθήνα, στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, της οδού Φρυνίχου, από τις 3 Δεκεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Στη συνέχεια η παράσταση θα περιοδεύσει σε επιλεγμένες πόλεις, στο πλαίσιο της επικοινωνίας του Θεάτρου Τέχνης με το κοινό εκτός Αθηνών, αρχής γενομένης από την Πάτρα στις 4 Ιανουαρίου 2019.

Το έργο πραγματεύεται την κατάσταση της γυναίκας στο σύγχρονο «πολιτισμένο» κόσμο. Η κατάσταση της γυναίκας είναι παντού και πάντα ίδια. Γυναίκες, αδελφές, μητέρες, φίλες, με ανάγκη για αγάπη και σεβασμό. Μια κραυγή απόγνωσης και σημαία επανάστασης. Σεξουαλική δουλεία και εξέγερση στην κοινωνική και οικογενειακή καταπίεση. Το ισχυροαδύναμο φύλο ανά τους αιώνες. Ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.

Ένα έργο με λόγο καθημερινό και υπερβατικό, που ακουμπά στην καρδιά, αλλά δίνει γροθιά στο στομάχι. Όλοι μας σε όλες τις φράσεις. Τόσο τρομακτικά οικείο. Ένα υπέροχο κράμα, με δραματικό γέλιο και κωμικό δάκρυ.

Το έργο ανέβηκε πρώτη φορά το 1977, με τη Φράνκα Ράμε να παίζει όλους τους ρόλους. Έκτοτε παίζεται συνεχώς σε όλον τον «πολιτισμένο» κόσμο.

Συγγραφείς: Φράνκα Ράμε & Ντάριο Φο
Μετάφραση: Αχιλλέας Καλαμάρας
Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά και κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη
Επιμέλεια Κίνησης: Φαίδρα Σούτου
Βοηθός Σκηνογράφου: Θεοδώρα Βεστάρχη

Παίζουν: Μια γυναίκα μόνη – Τζένη Κόλλια, Το ξύπνημα – Αντωνία Καμπάκου, Η μαμά φρικιό – Γιάννα Μαλακατέ, Έχουμε όλες την ίδια ιστορία – Ράνια Παπαδάκου.