Εντάξει και στην Ελλάδα έχουμε ακούσει τρελά πράγματα από πολιτικούς, όμως στην Αργεντινοί αποφάσισαν να… το πάνε ένα βήμα παρακάτω!

Η κατάσταση έχει ως εξής: Στα τέλη του μήνα θα διεξαχθεί στο Μπουένος Άιρες η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των Είκοσι, γνωστή και ως G20.

Έτσι η κυβέρνηση αποφάσισε να… κάνει το κουμάντο της! Μέσω της υπουργού Δημόσιας Ασφάλειας, Πατρίσια Μπούλριτς, η οποία συνέστησε στα περίπου 3 εκατομμύρια κατοίκους του Μπουένος Άιρες να… φύγουν από την πρωτεύουσα τις μέρες της συνόδου κορυφής!

«Προτείνουμε στους κατοίκους να φύγουν. Πολλές περιοχές θα είναι κλειστές για τους πολίτες εξαιτίας των αυστηρών μέτρων ασφαλείας», είπε η  Μπούλριτς στο ενηµερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο channel America 24.

Στη σύνοδο της G20 (30 Νοεμβρίου-1η Δεκεμβρίου) αναμένεται να είναι παρόντες μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

Για την ασφάλεια της συνόδου, το Μπουένος Άιρες ετοιμάζεται να διεξαγάγει μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας με τη συμμετοχή 20.000 στελεχών των σωμάτων ασφαλείας, των ένοπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο εναέριος χώρος πάνω από το Μπουένος Άιρες θα είναι κλειστός σε ακτίνα 460 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον ιστότοπο Infobae.

Δεκάδες οργανώσεις, συνδικάτα και πολιτικά κόμματα κάλεσαν την Πέμπτη σε μαζικές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής. Οι αρχές της Αργεντινής έχουν διαμηνύσει ότι θα επιτραπούν μόνο ειρηνικές κινητοποιήσεις.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής όμως βρήκε τη λύση! Κήρυξε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου ως Αργία! Και συνέχισε: «η πρόταση μας είναι να εκμεταλλευτείτε το τριήμερο και να φύγετε. Φύγετε την Πέμπτη επειδή η κατάσταση στο Μπουένος Άιρες θα είναι περίπλοκη», είπε η υπουργός.