Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμια πρωτιά για το τουριστικό σποτ

Παγκόσμια πρωτιά για το τουριστικό σποτ «Greece: 365-Day Destination»

Το «ταξίδι» της Ελλάδας στην κορυφή του κόσμου

Το μαγευτικό ελληνικό «ταξίδι» σε παραμυθένια τοπία και στις ελληνικές παραδόσεις, διάρκειας μόλις τριών λεπτών και 38 δευτερολέπτων, μάγεψε το κοινό σε 136 χώρες και χάρισε στην Ελλάδα την παγκόσμια πρωτιά.

Το πολυβραβευμένο σποτ του ΕΟΤ «Greece: 365-Day Destination», σε σκηνοθεσία του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα, κατέκτησε το κορυφαίο βραβείο «People’s Choice Award World’s Best Tourism Film 2018» της CIFFT (International Committee of Tourism Film Festivals), η οποία διοργανώνει 18 φεστιβάλ τουριστικών ταινιών σε όλον τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, το σποτ της Ελλάδας ξεχώρισε ανάμεσα σε 29 υποψηφιότητες ως η καλύτερη τουριστική ταινία του κόσμου για το 2018 και κατέλαβε την πρώτη θέση με σχεδόν διπλάσιες ψήφους από την αμέσως επόμενη υποψηφιότητα.

Το βραβείο παρέλαβαν εκ μέρους του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ ο δημιουργός του σποτ και η προϊσταμένη Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας, Ελένη Μελιτά, σε ειδική τελετή απονομής στη Βιέννη.

Η νέα σπουδαία διάκριση είναι η όγδοη τη φετινή χρονιά, αφού η τουριστική ταινία «Greece: 365-Day Destination» έχει επίσης λάβει πρώτο βραβείο βίντεο προβολής ευρωπαϊκού προορισμού από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, χρυσό βραβείο στο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών του Veliko Tarnovo της Βουλγαρίας, δεύτερο βραβείο βίντεο Παγκόσμιου Τουριστικού Προορισμού -και πρώτο στην Ευρώπη- του Διεθνούς Φεστιβάλ του Βερολίνου Golden City Gate, αργυρό βραβείο στο 11ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών στη Ρίγα της Λετονίας, αργυρό βραβείο στο Διεθνές Αμερικανικό Φεστιβάλ US International Film & Video Festival στην Καλιφόρνια, ειδικό βραβείο στο 6ο Διεθνές Τουριστικό Φεστιβάλ του Ζάγκρεμπ της Κροατίας, καθώς και πρώτο βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024