Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόδρομος Προδρόμου: Η συνεργασία με τις ΗΠΑ ενισχύει τον ρόλο της Κύπρου

Πρόδρομος Προδρόμου: Η συνεργασία με τις ΗΠΑ ενισχύει τον ρόλο της Κύπρου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει στα «ΝΕΑ» ότι «η Τουρκία επιχειρεί τεχνητή ένταση που δεν σχετίζεται με το διεθνές δίκαιο»

Μια ανάσα πριν από την έναρξη των γεωτρήσεων της Exxon Mobil στο Οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετική ρητορική της ενάντια στη Λευκωσία, δημιουργώντας ερωτηματικά για το τι μέλλει γενέσθαι και ανησυχία για ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου. Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου απαντά στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» για τις τουρκικές απειλές και τη νέα περίοδο στις σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι πλέον μιλάμε για «στρατηγική συνεργασία».

Στις 15 Νοεμβρίου αρχίζουν οι γεωτρήσεις της Exxon Mobil στο Οικόπεδο 10 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τι σημαίνει η εξέλιξη αυτή για το ενεργειακό πρόγραμμα της χώρας;
Είναι ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα στο ενεργειακό πρόγραμμά μας που εξελίσσεται κανονικά. Υπάρχουν σημαντικές προσδοκίες, αλλά πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα. Ανάλογα με το τι θα αποκαλύψουν αυτές οι γεωτρήσεις, θα διαμορφωθούν και επιλογές για τη συνέχεια. Είμαστε πάντως σε μια πορεία που βλέπουμε να καθιστά σταδιακά την Κύπρο ενεργειακό παράγοντα στο διεθνές πεδίο. Το ενεργειακό μας πρόγραμμα έχει μέχρι στιγμής αποδώσει. Yπογραμμίζω τόσο την πρόσφατη διακρατική συμφωνία με την Αίγυπτο για τη δημιουργία αγωγού και διοχέτευση φυσικού αερίου από άλλο τεμάχιο της ΑΟΖ σε τερματικά της χώρας εκείνης, όσο και τις μελέτες που διεξάγονται με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το φιλόδοξο σχέδιο του Αγωγού Ανατολικής Μεσογείου, EastMed.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024