Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Αθήνα ο Αντρί Σνερ Μάγκνασον

Στην Αθήνα ο Αντρί Σνερ Μάγκνασον

Θα δώσει διάλεξη με θέμα «Γράφοντας για τα παιδιά και τους νέους του ταλαίπωρου πλανήτη μας. Ένα σεντούκι του χρόνου στον μπλε πλανήτη», την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ στο πλαίσιο του Μegaron Plus

Ο δημοφιλής Ισλανδός συγγραφέας Αντρί Σνερ Μάγκνασον επισκέπτεται αυτό τον μήνα την Αθήνα και θα δώσει διάλεξη με θέμα «Γράφοντας για τα παιδιά και τους νέους του ταλαίπωρου πλανήτη μας. Ένα σεντούκι του χρόνου στον μπλε πλανήτη», την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ στο πλαίσιο του Μegaron Plus. Μαζί του συνομιλούν η σκηνοθέτιδα και παιδοψυχίατρος Σοφία Βγενοπούλου και ο συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς, που θα συζητήσουν τις πολιτικές προεκτάσεις των βιβλίων του, τις οικολογικές ανησυχίες του αλλά και τη γενικότερη στάση του ως καλλιτέχνη και πολιτικού όντος την εποχή της παγκοσμιοποίησης και των τεράστιων κλιματικών αλλαγών. Η συζήτηση θα γίνει στα ελληνικά και τα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται από τις 17:30. Μετά το πέρας της διάλεξης ο Αντρί Σνερ Μάγκνασον θα συναντήσει το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

Η ομιλία του βραβευμένου λογοτέχνη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» του δήμου Αθηναίων  (ενότητα Ένας κόσμος συγγραφείς – A Wolrd of Writers), καθώς η πόλη επελέγη από την UNESCO για να φιλοξενήσει αυτή τη σπουδαία πολιτιστική διοργάνωση, στόχος της οποίας είναι να φέρει τα «βιβλία παντού». Η επίσκεψη του Αντρί-Σνερ Μάγκνασον στην Ελλάδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη και την πρεσβεία της Ισλανδίας καθώς και με την υποστήριξη του Δικτύου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων.

Andri Snær Magnason

Είναι ένας απ’ τους πιο δυναμικούς και γνωστούς ισλανδούς συγγραφείς των πρόσφατων χρόνων. Ασκεί δριμεία κοινωνική κριτική και θέτει συχνά προ των ευθυνών τους κυβερνήσεις και μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα τόσο ως πολιτικός (ήταν υποψήφιος για την προεδρία της χώρας του στις εκλογές του 2016) όσο και ως καλλιτέχνης. Γεννήθηκε το 1973. Έργα του έχουν εκδοθεί και παιχτεί σε πάνω από τριάντα χώρες, ενώ έχει λάβει πολλά διεθνή βραβεία και διακρίσεις. Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για ενήλικες και για παιδιά καθώς και με το Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου. Επιπλέον, έχει γράψει ποιητικές συλλογές και θεατρικά έργα. Αγωνίζεται ενεργά ενάντια στην καταστροφή των ισλανδικών υψιπέδων. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες, όπως με την ποπ σταρ Björk, για να δοθεί διεθνής προσοχή στο θέμα. Ο Αντρί Σνερ Μάγκνασον και η Björk είναι μεταξύ των ιδρυτών μιας περιβαλλοντικής ομάδας, η οποία αγωνίζεται για τη δημιουργία ενός Εθνικού Πάρκου που καλύπτει ολόκληρη την περιοχή των κεντρικών ισλανδικών υψιπέδων. Ζει στο Ρέικιαβικ και έχει τέσσερα παιδιά. Στα ελληνικά κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη το βιβλίο του «ΤΙΜΑΚΙΣΤΑΝ – Το σεντούκι του χρόνου» και το παιδικό μυθιστόρημά του «Τα παιδιά του γαλάζιου πλανήτη».

Περισσότερα για τον Αντρί Σνερ Μάγκνασον στο www.andrimagnason.com

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024