Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι String Demons αγαπούν να διασκευάζουν... τα πάντα

Οι String Demons αγαπούν να διασκευάζουν… τα πάντα

Ο Κωνσταντίνος και η Λυδία Μπουντούνη μας μιλούν για το live στο Half Note και τα σχέδια τους για το μέλλον

Οι String Demons μετά από ένα γεμάτο συναυλίες και χορταστικές εμπειρίες καλοκαίρι, ανοίγουν την πόρτα του αγαπημένου τους Half Νote, ανεβαίνουν στη σκηνή του και σας περιμένουν για ένα ανατρεπτικό ταξίδι μεγάλων ταχυτήτων. Με όπλα τους τη μουσική, απ’ όπου κι αν πηγάζει, τα έγχορδα, τα κρουστά, τις φωνές τους, τον φυσικό αλλά και ηλεκτρικό ήχο, καινούργια τραγούδια και κομμάτια στις θήκες τους, βάζουν μπροστά το υπερσύγχρονο αλλά και σαραβαλιασμένο φορτηγάκι της μουσικής!

Το βιολοντσέλο του Κωνσταντίνου, το βιολί της Λυδίας, η ματιά τους πάνω στις συνθέσεις των Iron Maiden, του Handel, των Queen , του Vivaldi, του Βαμβακάρη και πολλών άλλων, τα εξ ολοκλήρου δικά τους κομμάτια, ο ηλεκτρισμός σε αντίθεση με την κλασική παιδεία των δύο αδελφών,  οι επιρροές από κάθε είδος μουσικής, οι εκπλήξεις και οι συνεχώς καινούργιες διασκευές που ετοιμάζουν, μαγεύουν κάθε ακροατή. Η ατμόσφαιρα γίνεται τουλάχιστον διονυσιακή όταν τα δάχτυλα τους ακουμπήσουν τα έγχορδα.

Ο Κωνσταντίνος και η Λυδία Μπουντούνη μας μιλούν για το live στο Half Note και τα σχέδια τους για το μέλλον.

Είστε παιδιά δύο γνωστών κιθαριστών. Πως καταφέρατε και αποδράσετε της μοίρας σας ως κιθαριστές;

Υπάρχει μια παροιμία που λέει «το πολύ το Κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς»!Ο Κωνσταντίνος παίζει κιθάρα αλλά έμαθε..μόνος του. Μεγαλώσαμε μεσ την κιθάρα , σε ένα σπίτι όπου γίνονταν καθημερινά πολλά μαθήματα (κιθάρας με μαθητές του Βαγγέλη και της Μάρως) σεμινάρια μέχρι και συναυλίες κιθάρας στο σαλόνι! Το βιολοντσέλο και το βιολί ήρθαν κάπως σαν «αντίδραση-επανάσταση» σε όλο αυτό.

Διασκευάζετε με έγχορδα ετερόκλητα ακούσματα. Από Abba και δημοτικά, μέχρι hard rock και Lady Gaga. Τελικά όλα είναι θέμα προσέγγισης;

Σωστά.Επίσης είναι και θέμα του αυτιού. Πέρα από τα δικά μας κομμάτια-τραγούδια όταν ένα κομμάτι περάσει από το αυτί μας και μας κάνει κλικ μας πιάνει  μία ακατανίκητη επιθυμία να το παίξουμε από όποιο «χωράφι» της μουσικής και να προέρχεται π.χ rock , λαϊκό , heavy metal , κλασσικό , παραδοσιακό κ.α , όπως συμβαίνει και στον τελευταίο μας δίσκο Rise of Strings (Minos Emi).

Ποια είναι τα πιο περίεργα σχόλια που έχετε ακούσει για εσάς;

Είχαν φτιάξει μια αφίσα χιουμοριστική μετά από συναυλία στην Κρήτη  που έλεγε : «Καταζητούνται στην Κρήτη για 100.000!» Μας άρεσε πολύ αυτό.

Τι ετοιμάζετε πέρα από την εμφάνιση σας στο Half Note;

Έρχονται ωραία πράγματα! Κάποιες συναυλίες εκτός Αθηνών , μία φοβερή συνεργασία με τον Χρήστο Θηβαίο που αρχίζει τον Ιανουάριο , ένα καινούργιο Clip , ηχογραφούμε τα τραγούδια που γράψαμε και παίζαμε στην παράσταση του Ηλία Καρελλά «Όρνιθες» που έγινε το καλοκαίρι στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πείτε μου μερικά ένοχα απωθημένα σας τραγούδια για διασκευή.

Άμα σας απαντήσουμε αυτή την ερώτηση ο Μπετόβεν θα..θυμώσει! Στόχος μας βέβαια είναι να μην υπάρξει μουσικό απωθημένο. Και στη σκηνή του Half Note στις 14 του μήνα ίσως αποκαλύψουμε κάποια ένοχα stringdemoniκά μυστικά!

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024