Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της της αλβανικής πλευράς μετά την κηδεία Κατσίφα στους Βουλιαράτες την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει σε όσα ακούστηκαν από επίσημα χείλη της γειτονικής χώρας.

Την αρχή έκανε ο αλβανός πρωθυπουργός ο οποίος χθες, ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας.  «Το κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες κηδειών. Εκείνος που ήρθε να προκαλέσει, μπήκε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του και έφυγε» τόνισε ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι «Μην ανησυχείτε, η Αλβανία δεν «ντροπιάζεται» από ορισμένους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και φωνάζουν σαν κοράκια» ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Άθλιοι που βεβηλώνουν το νεκρό που δήθεν σέβονται, και μειώνουν την αξιοπρέπεια της σημαίας του έθνους τους, που έδωσε πολλά στην ανθρωπότητα, ενός λαού που δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι ποτέ εχθρός μας, μιας χώρας όπου οι Αλβανοί βρήκαν στέγη, το ίδιο όπως βρήκαν στέγη οι Έλληνες σε μας. Η χώρα τους, όπως κάθε άλλη χώρα, έχει την ατυχία να έχει τους δικούς της χοίρους και γαϊδούρια».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα. «Αγαπητοί φίλοι, σήμερα ομάδες ελλήνων εξτρεμιστών, πρωτόγονων αντι-Αλβανών εξτρεμιστών, μπαίνουν στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας. Είναι «θαμμένοι» με πανό ρατσιστικά, αντι-Αλβανικά, βόρειο Ηπειρωτικά του εξτρεμιστή Κατσίφα, που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με την αλβανική αστυνομία».

Έντονη αντίδραση από τη ΝΔ

Έντονη ήταν η αντίδραση από την πλευρά της ΝΔ, η οποία δια στόματος του τομεάρχη Εξωτερικών του κόμματος Γιώργου Κουμουτσάκου μίλησε για απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «σιωπά και τον αποθρασύνει».

«Επί 12 ημέρες, η στάση, οι αποφάσεις, οι δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Ε. Ράμα, ήταν απαράδεκτες και προκλητικές. Έριχναν λάδι στη φωτιά. Αποκορύφωμα η χθεσινή ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, την ημέρα της κηδείας του Κ. Κατσίφα. Η κυβέρνηση όμως σιωπά. Έτσι τον αποθρασύνει» αναφέρει στο σχόλιό του ο κ. Κουμουτσάκος.

Σε υψηλούς τόνους τοποθετήθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας ο οποίος έκανε κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι δεν έχει αντιδράσει στις προκλητικές δηλώσεις του Εντι Ράμα.

«Μια χώρα πρέπει να απαντά συντεταγμένα και αν ο καθένας έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά, αυτό δε λέγεται εξωτερική πολιτική. Το είδαμε στις ΗΠΑ όταν άλλα έλεγε ο κ. Καμμένος ως αρχηγός των ΑΝΕΛ και άλλα η επίσημη κυβέρνηση» δήλωσε στην τηλεόραση του Αντέννα ο κ. Κικίλιας, λέγοντας πως ο κ. Ράμα προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες στην πατρίδα του.

«Αν θεσμικά δε σέβεται τον ρόλο του, ως ηγέτη της χώρας του, τού επιστρέφονται οι χαρακτηρισμοί. Κανένας Έλληνας δεν δέχεται να προσβάλλεται κάποιος συμπατριώτης μας, ειδικά όταν θέλει να παραστεί στην κηδεία ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος έχασε πολύ άδικα τη ζωή του και σύμφωνα με αυτά που συλλέγουν όσοι ερευνούν το θέμα, ουσιαστικά θα μπορούσε να έχει συλληφθεί, χωρίς να εκτελεστεί» πρόσθεσε.