Γνωρίσαμε την Μπέτυ Αρβανίτη κυρίως μέσα από τον κινηματογράφο της δεκαετίας του ’60 και του ’70. Οι ρόλοι που υποδυόταν συνέβαλαν στη δημιουργία ενός «κινηματογραφικού χαρακτήρα» χειραφετημένης και δυναμικής αλλά ταυτόχρονα ευαίσθητης γυναίκας.

Παρόλο που ο κινηματογράφος την έκανε ευρέως γνωστή, το θέατρο ήταν η μεγάλη της αγάπη.

Γεννήθηκε το 1939 μέσα σε μια ευκατάστατη οικογένεια, γεγονός που της επέτρεψε να φοιτήσει στα καλύτερα σχολεία της Αθήνας, ενώ από μικρή ονιερευόταν να γίνει ηθοποιός. Σπόυδασε υποκριτική στις σχολές του Κάρολου Κουν, του Χρ. Βαχλιώτη και του Π. Κατσέλη.

Το πρώτο της βήμα στο θέατρο έγινε το 1962 με τα έργα «Λεωφορείο ο Πόθος», «Θείος Βάνιας» και «Μισάνθρωποι». Ο κινηματογράφος έρχεται το 1964 με την ταινία «Περάστε την πρώτη του μηνός» και λίγο αργότερα το 1967 βρίσκεται στο πλευρό του Λάμπρου Κωνσταντάρα στην ταινία« Κάτι Κουρασμένα Παλλικάρια».

Ακολούθησαν συμμετοχές και σε άλλες ταινίες της Φίνος Φιλμ, όπου έπαιξε πλάι σε μεγάλα ονόματα όπως ο Νίκος Κούρκουλος, ο Γιάννης Παράβας  και ο Φαίδων Γεωργίτσης, με τον οποίο υπήρξαν ζευγάρι και στην πραγματική ζωή.

Η δημοφιλής ηθοποιός έκανε την εμφάνισή της και στην ελληνική τηλεόραση στη σειρά «Γιούνκερμαν» αλλά και στην Αγγλική τηλεόραση στο BBC, με πιο γνωστή τη σειρά “Who pays the ferryman”.

Το 1987 πραγματοποιεί ένα όνειρο πολλών χρόνων και ιδρύει το δικό της θέατρο στην οδό Κεφαλληνίας. Μέχρι και σήμερα έχει ανεβάσει παραστάσεις σημαντικών καλλιτεχνών από Ίψεν μέχρι Πίντερ και Φασμπίντερ, ενώ στη Β΄Σκηνή του θεάτρου ανεβαίνουν έργα πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών με σκοπό να αναδειχθούν νέα ταλέντα.

Το 1990 εμφανίστηκε στην Επίδαυρο ερμηνεύοντας τη Φαίδρα στον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, ενώ το 2000 της απονεμήθηκε το έπαθλο «Μαρίκα Κοτοπούλη».