Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «Λευκό Ρόδο» του Γλυνάτση εντυπωσίασε στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής

Το «Λευκό Ρόδο» του Γλυνάτση εντυπωσίασε στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής

Επόμενες παραστάσεις 8, 10, 11, 15, 17, 18 Νοεμβρίου 2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της αριστουργηματικής όπερας σύγχρονου ρεπερτορίου Λευκό ρόδο (1986) του Ούντο Τσίμμερμαν, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.  Το εμβληματικό έργο, που καθιερώθηκε στα κορυφαία θέατρα του κόσμου, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μουσική διεύθυνση Νίκου Βασιλείου και σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση.

Μια παράσταση υψηλού επιπέδου με ατμοσφαιρική σκηνοθεσία, εντυπωσιακό σκηνικό, υποβλητικούς φωτισμούς και συγκλονιστικές ερμηνείες από τον Χρήστο Κεχρή και την Αφροδίτη Πατουλίδου που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό. Βαθιά συγκινητικό και απολύτως επίκαιρο, το Λευκό ρόδο είναι ένας λυρικός ύμνος στην αντίσταση ενάντια στον ναζισμό, ένα από τα πιο συγκλονιστικά έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου.

Αντλώντας την έμπνευσή του από την αντιστασιακή δράση του 24χρονου Χανς και της 21χρονης Ζοφί Σολ, δύο αδελφών από το Μόναχο, που υπήρξαν ιδρυτικά μέλη της αντιναζιστικής φοιτητικής ομάδας Το Λευκό Ρόδο, ο Τσίμμερμαν συνέθεσε ένα μουσικό έργο που ισορροπεί ανάμεσα στη σχεδόν απόλυτη σιωπή και την πυκνογραμμένη μουσική έκρηξη και εξελίσσεται την ώρα πριν από την εκτέλεση των αδελφών Σολ για εσχάτη προδοσία.

Ο Θέμελης Γλυνάτσης, ένας από τους πιο δημιουργικούς και ανήσυχους σκηνοθέτες της γενιάς του, σκηνοθέτησε με δεξιοτεχνία και ευαισθησία το Λευκό ρόδο, συνδυάζοντας τη βαθιά εσωτερικότητα και τα βίαια ξεσπάσματα σε ένα περιβάλλον που μεταλλάσσεται από κελί σε χώρο ανάμνησης και σε πεδίο αντίστασης.

Η Αλεξία Θεοδωράκη δημιούργησε ένα εντυπωσιακό σκηνικό που ισορροπεί αρμονικά ανάμεσα στον ρεαλισμό και τη φαντασία, ενώ οι υπέροχοι φωτισμοί της Στέλλας Κάλτσου συνέβαλαν στην δημιουργία μας μοναδικής θεατρικής και μουσικής εμπειρίας.

Η υπέροχα ευαίσθητη ερμηνεία του τενόρου Χρήστου Κεχρή συνδυάστηκε με άρτιο τρόπο με τον βαθύ συναισθηματισμό που μετέδωσε η υψίφωνος Αφροδίτη Πατουλίδου.

Το σύνολο συμπλήρωσε η μυστηριώδης φιγούρα  του Αντώνη Γκρίτση και η μαγική εμφάνιση της μικρής Ειρήνης-Αναστασίας Βουγιούκα.

Ο Νίκος Βασιλείου διεύθυνε το 15μελές μουσικό σύνολο με τρόπο που ανέδειξε τόσο την ένταση όσο και τις σιωπές του έργου προσφέροντας μια σπάνια μουσική εμπειρία.

Επόμενες παραστάσεις 8, 10, 11, 15, 17, 18 Νοεμβρίου 2018.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024