Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Άννα Ψυχογιού μας μιλάει για την εμφάνιση της στο Σταυρό και στο Άλσος

Η Άννα Ψυχογιού μας μιλάει για την εμφάνιση της στο Σταυρό και στο Άλσος

Μίξη αναμενόμενη και συνάμα εκρηκτική μία που η Άννα Ψυχογιού γεννήθηκε στη Σουηδία αλλά μεγάλωσε στην Κρήτη. Κόσμοι διαφορετικοί που συναντιούνται στα τραγούδια της και στα live της

Με ανανεωμένη μπάντα και μετά από τις επιτυχημένες καλοκαιρινές εμφανίσεις της  και την συνεργασία της με τους Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, η Άννα Ψυχογιού έρχεται στην Αθήνα , για μία και μοναδική παράσταση, στον Σταυρό του Νότου.

Διαφορετικά ηχοχρώματα, αντισυμβατικά παιξίματα και ενορχηστρώσεις, αποκαλύπτουν την θέληση της για μια μουσική έκφραση που περιλαμβάνει από βαλκανικές ρυθμολογίες, δυναμική, ονειρική ποπ και ροκ, έως πιο λαϊκούς δρόμους ενός «γαλλικού χασάπικου» και ενός ζεμπέκικου από την Αργεντινή.

Μίξη αναμενόμενη και συνάμα εκρηκτική μία που η Άννα Ψυχογιού γεννήθηκε στη Σουηδία αλλά μεγάλωσε στην Κρήτη. Κόσμοι διαφορετικοί που συναντιούνται στα τραγούδια της και στα live της.

H Άννα Ψυχογιού μας μιλάει για αυτή την συναυλία στο Σταυρό του Νότου αλλά και την εμφάνισή της στο Άλσος με τον Διονύση Σαββόπουλο.

Εμφάνιση στο Σταυρό του Νότου. Τι θα περιλαμβάνει;

Θα παίξω μια επιλογή από τραγούδια του πρώτου μου προσωπικού άλμπουμ με τίτλο «Ρέντα» αλλά και παλιά λαικά, κάποια κομμάτια που ακουμπούν στην παράδοση αλλά και σύγχρονα τραγούδια που αγαπώ. Μου αρέσει να πειραματίζομαι στις εμφανίσεις μου με διαφορετικά τραγούδια κάθε φορά.

Στα τραγούδια σας υπάρχει το παραδοσιακό και το λαϊκό στοιχείο αλλά μπολιασμένα με σύγχρονες ενορχηστρώσεις και στοιχεία από rock μέχρι βαλκανικά. Είναι ο καθρέφτης της προσωπικότητας και των ακουσμάτων σας;

Φυσικά. Μου αρέσει να μπερδεύω φαινομενικά ετερόκλητα πράγματα γιατί έτσι είμαι κι εγώ. Πιστεύω πολύ στο σμίξιμο μουσικών επιρροών που μοιάζουν δύσκολο ή ριψοκίνδυνο να τις συνδυάσεις.

Το καλοκαίρι συνεργαστήκατε επί σκηνής με τους περίφημους Barcelona Gipsy Balkan Orchestra. Πως ήταν η εμπειρία;

Ήταν μια μοναδική εμπειρία από πολλές πλευρές. Είναι από τα σχήματα που κατέχουν σημαντικό ρολό στην ζωή μου στον τρόπο αντίληψης της σκηνής αλλά και της ζωής. Τους έχω στην καρδιά μου έναν έναν για διαφορετικούς λογούς τον καθένα.

Τι ακολουθεί στα σχέδια σας μετά την εμφάνιση στο Σταυρό του Νότου;

Έχω την μεγάλη χαρά και τιμή να έχω επιλεγεί από τον κ. Διονύση Σαββόπουλο στα  βράδια που θα παρουσιάζονται νέα ταλέντα στο Άλσος. Είναι από τα πράγματα που ακόμα προσπαθώ να συνειδητοποιήσω. Ξεκινάμε τον Δεκέμβρη εμφανίσεις μαζί με την Κατερίνα Πολέμη και την Κατερίνα Ντούσκα.

Παιδί από μητέρα Σουηδέζα και πατέρα Κρητικό. Πως ήταν να μεγαλώνεις και να διαμορφώνεσαι από γονείς τόσο διαφορετικών πολιτισμών; Έπαιξε ρόλο στα ακούσματα και στη διαμόρφωση της μουσικής σας προσωπικότητας; 

Σίγουρα έχει παίξει ρόλο σε όλα και όχι μόνο στην μουσική.

Αν και μουσικά έχω επηρεαστεί περισσότερο από τον πατερά μου και όχι τόσο από την μητέρα μου, επειδή μεγάλωσα στην Κρήτη.

Η γιαγιά μου για παράδειγμα ήταν η κλασική παραδοσιακή γιαγιά, με τις συμπεριφορές, τα πρότυπα και τα στερεότυπα που συναντώνται στην Κρητική επαρχία. Καθώς πέρναγα αρκετό χρόνο με την γιαγιά μου, κάπου εκεί σαν παιδί υπήρχαν συγκρούσεις μέσα μου διότι η μητέρα μου μεγαλωμένη στην Σουηδία  με μεγάλωνε με τελείως διαφορετικές αντιλήψεις.

Πιστεύω γενικά ότι ο τόπος και το περιβάλλον που μεγαλώνει κανείς παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της προσωπικότητας από ότι η καταγωγή και οι ρίζες. Αλλά θέλεις δεν θέλεις μέσα μας υπάρχουν και τα δυο.  Αλλά και ο πατέρας της μητέρας μου ήταν από την Ουγγαρία και έφυγαν μετανάστες στην Σουηδία όταν η μητέρα μου ήταν δυο χρόνων, οπότε έχω πολλούς κόσμους μέσα μου. Αντε να βγάλεις άκρη.. (Γέλια)

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024