Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αναλόγιο με Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες στον Νιάρχος

Αναλόγιο με Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες στον Νιάρχος

Η ηθοποιός Εύη Σαουλίδου, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Αργυρώς Χιώτη, ερμηνεύει  το διήγημα Η απίστευτη και θλιβερή ιστορία της αθώας Ερέντιρας και της άσπλαχνης γιαγιάς της, ένα από τα πιο μεστά έργα του Μάρκες

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 17.00 στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) οι Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ, που φέτος είναι αφιερωμένες στα διηγήματα σπουδαίων συγγραφέων, συνεχίζουν με τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς του 20ου αιώνα και εκπρόσωπο του μαγικού ρεαλισμού.

Η ηθοποιός Εύη Σαουλίδου, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Αργυρώς Χιώτη, ερμηνεύει  το διήγημα Η απίστευτη και θλιβερή ιστορία της αθώας Ερέντιρας και της άσπλαχνης γιαγιάς της, ένα από τα πιο μεστά έργα του Μάρκες, μια τραγική ανθρώπινη ιστορία αλλά και μια μαγική παραβολή για την κατάχρηση εξουσίας και την κοινωνική αδικία. Η Ερέντιρα είναι ένα όμορφο κορίτσι που βιώνει μυστικιστικά οράματα. Όταν, εξαιτίας ενός ατυχήματος, το σπίτι της γιαγιάς της καταστρέφεται ολοσχερώς, η γιαγιά της την εκδίδει ώστε να αποζημιωθεί για την καταστροφή. Η Ερέντιρα κάνει πλούσια τη γιαγιά της και, τελικά, καταφέρνει να λυτρωθεί μέσα από τα οράματά της.  Ο Μάρκες, σαν ένας αυθεντικός παραμυθάς, αποτυπώνει σ’ αυτό το διήγημα, όπως και σε όλο του το έργο, με τη γλαφυρή του γλώσσα την ομορφιά αλλά και την τραγωδία της Λατινικής Αμερικής.

Οι μουσικοί Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος (βιολοντσέλο) και Φαίδων Μηλιάδης (βιολί)  θα συνοδεύσουν την ηθοποιό.

Η χρήση των διηγημάτων γίνεται με την ευγενική παραχώρηση των Εκδόσεων Νεφέλη, από την έκδοση Άπαντα διηγήματα (2015) σε μετάφραση Κλαίτης Σωτηριάδου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή που θα ξεκινήσει στις 7 Νοεμβρίου στις 12.00 στο SNFCC.org.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024