Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ακαταμάχητος Λάκης Κομνηνός

Ο ακαταμάχητος Λάκης Κομνηνός

Έχει υποδυθεί τόσο τον σκληρό πολεμιστή αλλά και τον ευαίσθητο εραστή, αφήνοντας το δικό του στίγμα ως γόης στον ελληνικό κινηματογράφο

Ο Λάκης Κομνηνός είναι ένας από τους γοητευτικότερους άντρες του ελληνικού σινεμά, που έχτισε το προφίλ του γενναίου αλλά ταυτόχρονα ευαίσθητου και ερωτικού.

Όταν στην ταινία «Αγάπη και Αίμα» υποδύθηκε τον επιστάτη που προσπαθούσε να κατακτήσει την Καρέζη με δόλιο τρόπο αλλά και όταν υποδύθηκε τον Βούλγαρο στην ταινία «Οι γενναίοι του Βορρά», το πηγαίο ταλέντο του τον έκανε τόσο πειστικό ερμηνευτή που ο κόσμος κόντεψε να τον ταυτίσει με «κακό».

Γεννήθηκε στην Ερεσσό της Λέσβου το 1944.  Από μικρός ήξερε ότι θέλει να  γίνει ηθοποιός και έτσι συμμετέχει στην πρώτη του ταινία σε ηλικία 17 ετών στο έργο της Φίνος Φιλμς «Εγωισμός», ενώ το ντεμπούτο του στο θέατρο γίνεται με το έργο «Αντιγόνη».

Παράλληλα με το σχολείο γράφεται σε δραματική σχολή προκειμένου να πάρει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Έτσι ξεκίνησε φοιτώντας στη σχολή του Πέλου Κατσέλη και αποφοίτησε από τη σχολή του Κώστα Μιχαηλίδη και στη συνέχεια, παρακολούθησε για τρία χρόνια μαθήματα κινηματογράφου και θεάτρου στην Ακαδημία του Ιλινόις.

Η περίοδος που θα ακολουθήσει μετά την πρώτη του θα είναι ιδιαίτερα παραγωγική για τον ίδιο, αφού συμμετέχει σε πολλές ταινίες ανάμεσα στις οποίες και ταινίες ιστορικού-πολεμικού περιεχομένου όπως «Παύλος Μελάς» (1974), «Συνωμοσία στη Μεσόγειο» (1975) και «Το Κόκκινο Τρένο» (1982).

Η χαρακτηριστική ταινία μέσα από την οποία τον θυμόμαστε είναι η «Εκείνο το Καλοκαίρι», όπου συμπρωταγωνιστεί με την Έλενα Ναθαναήλ, μια ρομαντική δραματική ταινία στην οποία οι δυο ηθοποιοί υποδύονται ένα ζευγάρι που βρίσκεται σε διάσταση επί δυο χρόνια και συναντιέται ξανά ζώντας ένα τελευταίο καλοκαίρι, αφού η σύζυγος πάσχει από καρκίνο.

Ο ίδιος είχε αποκαλύψει εκ των υστέρων ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων υπήρξε επαγγελματική αντιπαλότητα και οι σχέσεις του με τη Ναθαναήλ, δεν ήταν καλές και χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια ώστε να συμφιλιωθούν.

Επίσης στην ταινία «Γοργόνες και Μάγκες» χαρακτηριστική είναι η σκηνή όπου χορεύει μαζί με τη Μαίρη Χρονοπούλου ενώ ακούγεται το τραγούδι «Τόσα Καλοκαίρια», που αποτελεί ίσως το πρώτο βίντεο κλιπ στον ελληνικό κινηματογράφο.

https://www.youtube.com/watch?v=N9EMunQ49jI

Την περίοδο 1981-1982, διετέλεσε ήταν ο πρώτος πολίτης που διετέλεσε διευθυντής της ΥΕΝΕΔ (Υπηρεσία Ενημέρωσης Ενόπλων Δυνάμεων).

Το 1975 ίδρυσε και δική του εταιρεία παραγωγής. Συνολικά έχει παίξει σε 37 ταινίες, με τελευταία τον «Ανθό της Λίμνης» το 1999.

Τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και εμφανίζεται επιλεκτικά σε ορισμένες μόνο περιπτώσεις.

Μοιράζει τον ελεύθερο  χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Μάνης επιδιδόμενος στο αγαπημένο του χόμπι που είναι το κυνήγι.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024