Αφιερωμένο στη γιορτή του Halloween είναι το σημερινό Doodle της Google η οποία, ενόψει της πολυαναμενόμενης νύχτας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Οκτωβρίου, τιμά τη σημερινή μέρα με ένα ιστορικό ορόσημο: Tο πρώτο διαδραστικό παιχνίδι Doodle για πολλούς παίκτες.

Το φετινό Halloween Doodle της Google σας καλεί να λάβετε μέρος στο παιχνίδι ως «φαντάσματα» που συνεργάζονται και συναγωνίζονται για να δουν ποιος μπορεί να συλλέξει τις περισσότερες «περιπλανώμενες φλόγες» πριν το φεγγάρι φύγει …. αλλά όχι χωρίς κάποιες απροσδόκητες ανατροπές στην πορεία του παιχνιδιού.

Δείτε ένα παράδειγμα του φετινού Halloween Doodle game της Google:

Τι είναι το Halloween

Γιορτάζεται πάντα τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, κατά κανόνα σε κάτι «τρομαχτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά, ενέργεια γνωστή ως «trick or treat» («φάρσα ή κέρασμα»).

Η γιορτή του Halloween συγχέεται συχνά με τις ελληνικές Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές καθώς το Halloween έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά (απόκριες τρόμου). Αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας κελτικής γιορτής Samhain, του θεού του Κάτω Κόσμου. Στη σημερινή της μορφή η γιορτή του Halloween δεν ασχολείται πια με τα φαντάσματα και τα κακά πνεύματα, αλλά περισσότερο με διασκέδαση, γιορταστικές μεταμφιέσεις και γλυκίσματα.

Για τους Κέλτες η ημέρα αυτή σημάδευε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα, ενώ ταυτόχρονα η αλλαγή της εποχής ήταν και μια γέφυρα ανάμεσα στον πάνω κόσμο και στον κόσμο των νεκρών. Με την πάροδο των αιώνων η γιορτή του Halloween πήρε αρχικά χριστιανικό χρώμα και στη συνέχεια μετασχηματίστηκε από μια σκοτεινή παγανιστική τελετή σε ημέρα χαράς και μεταμφιέσεων, με εύθυμες παρελάσεις και κεράσματα γλυκών σε παιδιά και ενήλικες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο