Μέλη της βιομηχανίας μόδας συνεργάζονται με τον οργανισμό Everytown for Gun Safety USA για να προσφέρουν την υποστήριξή τους σε ένα ισχυρό νέο μουσικό βίντεο που φέρνει την επίγνωση της ασφάλειας των πυροβόλων όπλων στα σχολεία.

Με μουσικό συνοδοιπόρο την τραγουδίστρια SIA, και το τραγούδι Enough (Αρκετά), το κλιπ φιλοξενεί  120 φοιτητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Χορού , ένα δημόσιο χορευτικό πρόγραμμα στην πόλη της Νέας Υόρκης , χορεύοντας στέλνουν ένα μήνυμα σχετικά με τη βία των όπλων. Το βίντεο σκηνοθέτησε ο Ezra Hurwitz, το στυλ επιμελήθηκε η  Rebecca Dennett, και χορογραφείται από τον James Alsop, ο οποίος συνεργάστηκε με την Beyoncé.

Τα μέλη της βιομηχανίας της μόδας ανέλαβαν για να βοηθήσουν στην πρωτοβουλία: η Levis έδωσε 250 κομμάτια denim και οι εταιρείες Everlane, , Banana Republic, Gap,  Cynthia Rowley και Rachel Antonoff, έκαναν δικές τους δωρεές.

«Η βία από τα όπλα είναι ένα πραγματικό πρόβλημα στον κόσμο και οι άνθρωποι δεν το αντιμετωπίζουν πραγματικά», δήλωσε ένας από τους χορευτές σε ένα σύντομο βίντεο από τα παρασκήνια. «Είναι σημαντικό και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε τώρα, αλλιώς θα το ξεχάσουμε και θα χαθούν περισσότερες ζωές. Ίσως με αυτό το βίντεο μπορούμε να αλλάξουμε το μυαλό κάποιου» συμφώνησαν άλλοι.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που τα μέλη της βιομηχανίας μόδας συσπειρώθηκαν γύρω από την ασφάλεια των όπλων. Το περασμένο φθινόπωρο, οι σχεδιαστές Cynthia Rowley και Christian Siriano συνεργάστηκαν με την Everytown για να δημιουργήσουν το «Everytown Fashion Council» στο οποίο θα επικεντρωθούν στην άσκηση της δύναμης της κοινότητας της μόδας για την υποστήριξη της ασφάλειας των όπλων και στη μείωση της βίας που σκοτώνει πάνω από 90 Αμερικανούς και τραυματίζουν εκατοντάδες κάθε μέρα.

Μάρκες όπως η Gucci, η Jennifer Fisher και η Proenza Schouler έχουν επίσης συμμετάσχει στη μάχη για τον έλεγχο των όπλων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο