Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός στις ΗΠΑ: Εκρηκτικά σε Ομπάμα, Κλίντον και CNN

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Εκρηκτικά σε Ομπάμα, Κλίντον και CNN

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ τις τελευταίες ώρες, μετά το μπαράζ αποστολών εκρηκτικών μηχανισμών

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ τις τελευταίες ώρες, μετά το μπαράζ αποστολών εκρηκτικών μηχανισμών στους πρώην προέδρους των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα, όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, ενώ τα τελευταία λεπτά, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το CNN και αναμεταδίδονται και από άλλα μέσα, οι αρχές μπλόκαραν τρίτο ύποπτο πακέτο που προοριζόταν για τον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο, λίγο αργότερα ο Λευκός Οίκος διέψευσε ότι υπήρξε ύποπτο πακέτο που να απευθύνεται στην κατοικία του προέδρου.

Την ίδια στιγμή εκκενώνεται το συγκρότημα του Time Warner Center, στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία του CNN, στην πόλη της Νέας Υόρκης, καθώς υπάρχουν αναφορές για εντοπισμό ενός ακόμα, του τέταρτου κατά σειρά, ύποπτου μηχανισμού, όπως μεταδίδει το ίδιο το δίκτυο.

Όπως αναφέρουν οι μυστικές υπηρεσίες κανένας από τους παραλήπτες δεν κινδύνευσε.

Όπως αναφέρουν αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, τα δέματα αυτά απευθύνονταν σε «πρόσωπα που προστατεύονται» από την υπηρεσία.

Το ένα είχε σταλεί στην κατοικία της Κλίντον στην κομητεία Γουεσττσέστερ της Νέας Υόρκης και εντοπίστηκε την Τρίτη ενώ το δεύτερο, με παραλήπτη τον Ομπάμα, βρέθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

Το ύποπτο δέμα που εστάλη στην οικία των Κλίντον στην Chappaqua του Γουέτσεστερ της Νέας Υόρκης και που πιθανότατα περιέχει εκρηκτικό μηχανισμό, βρέθηκε από υπάλληλο, ο οποίος ελέγχει την αλληλογραφία του πρώην προεδρικού ζεύγους.

Αντίστοιχα το ύποπτο πακέτο που είχε ως παραλήπτη τον Μπαράκ Ομπάμα παρελήφθη από το προσωπικό των μυστικών υπηρεσιών για διερεύνηση.

Νωρίτερα, το FBI σε ανακοίνωσή του στο Twitter ανέφερε ότι ενημερώθηκε για την ύπαρξη ύποπτου πακέτου κοντά στο σπίτι του πρώην προεδρικού ζεύγους και οι ομοσπονδιακές αρχές ερευνούν την υπόθεση, τονίζοντας ότι ενόσω η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη δεν μπορούν να κάνουν περαιτέρω σχόλια.

Νωρίτερα, η εφημερίδα New York Times ανέφερε πως η συσκευή που βρέθηκε κοντά στο σπίτι του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον και της συζύγου του είναι παρόμοια με εκείνη που είχε τοποθετηθεί σε γραμματοκιβώτιο έξω από το σπίτι του Τζορτζ Σόρος τη Δευτέρα.

Λίγο αργότερα, η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι ένα ύποπτο δέμα βρέθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 10 το πρωί, τοπική ώρα.

Ένας δημοσιογράφος του CNN έγραψε στο Twitter ότι εκκενώνονται και τα στούντιο του δικτύου που στεγάζονται στους δίδυμους ουρανοξύστες, στη δυτική πλευρά του Κολόμπους Σερκλ.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024