Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με τον στρατό απαντάει ο Τραμπ στα καραβάνια μεταναστών από την Ονδούρα

Με τον στρατό απαντάει ο Τραμπ στα καραβάνια μεταναστών από την Ονδούρα

«Το καραβάνι των μεταναστών από την Ονδούρα δημιουργεί κατάσταση εθνικής ανάγκης»

Σε πλήρη ετοιμότητα έθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ, τον στρατό, καθώς και τις ομοσπονδιακές συνοριακές αρχές, προειδοποιώντας τους πως το καραβάνι μεταναστών, που έχει ξεκινήσει από την Ονδούρα με προορισμό τις ΗΠΑ, δημιουργεί κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης.

Με διαδοχικές αναρτήσεις στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση, τόσο στις χώρες από όπου προέρχονται οι μετανάστες, όσο και στους Δημοκρατικούς για την κατάσταση, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση.

«Δυστυχώς, φαίνεται ότι η αστυνομία και ο στρατός στο Μεξικό δεν κατάφεραν να σταματήσουν το καραβάνι που κατευθύνεται στα νότια σύνορα των ΗΠΑ», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Εγκληματίες και άγνωστοι από τη Μέση Ανατολή είναι ανάμεσά τους. Εχω ενημερώσει τις συνοριακές υπηρεσίες και τον στρατό ότι πρόκειται για εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι!», ανέφερε ακόμη.

«Κάθε φορά που βλέπεται ένα καραβάνι, ή ανθρώπους που έρχονται ή προσπαθούν να έρθουν παράνομα στη χώρα μας, να σκέφτεστε και να κατηγορείτε τους Δημοκρατικούς που δεν μας έδωσαν τις ψήφους για να αλλάξουμε τους άθλιους νόμους μας για τη μετανάστευση! Θυμηθείτε τις ενδιάμεσες εκλογές! Είναι τόσο άδικο για αυτούς που έρχονται νόμιμα», έγραψε στη δεύτερη ανάρτηση ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Η Γουατεμάλα, η Ονδούρα και το Ελ Σαβαδόρ δεν κατάφεραν να κάνουν τη δουλειά και να εμποδίσουν αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν από τη χώρα τους και να έρθουν παράνομα στις ΗΠΑ. Τώρα, θα αρχίσουμε να κόβουμε ή να μειώνουμε σημαντικά την τεράστια ξένη βοήθεια που συνήθως τους δίνεται», τόνισε στην τρίτη του ανάρτηση ο Αμερικανός πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προειδοποιήσει με κλείσιμο των συνόρων, εάν δεν σταματήσουν οι μεγάλες ροές μεταναστών.

«Θα πρέπει, με τους ισχυρότερους όρους, να ζητήσω από το Μεξικό να σταματήσει αυτή την επίθεση – και αν δεν μπορεί να το κάνει, τότε θα καλέσω τον στρατό των ΗΠΑ και ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ!» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter

Διαβάστε επίσης:

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024