Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Ρωσική Εκκλησία καλεί το Πατριαρχείο να απολογηθεί

Η Ρωσική Εκκλησία καλεί το Πατριαρχείο να απολογηθεί

Να απολογηθεί για τη ζημιά που έχει προκαλέσει στην Ορθοδοξία καλεί το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

Να απολογηθεί για τη ζημιά που έχει προκαλέσει στην παγκόσμια και ουκρανική Ορθοδοξία καλεί το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία καλεί την Κωνσταντινούπολη να ζητήσει συγγνώμη για τη ζημιά που έχει επιφέρει στην Ορθοδοξία στην Ουκρανία και ολόκληρο τον κόσμο, η απόφαση για εκχώρηση αυτοκεφαλίας στην ουκρανική μη κανονική Εκκλησία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλου.

Στις 8 Οκτωβρίου, η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αποφάσισε να διακόψει πλήρως την Ευχαριστιακή Κοινωνία με το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης μετά την απόφαση του τελευταίου να ξεκινήσει τις προετοιμασίες εκχώρηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

«Αυτό το μονοπάτι μπορεί να εγκαταλειφθεί πολύ γρήγορα με διάλογο. Υπάρχει μόνο ένας παράγοντας — η συνειδητοποίηση από την Κωνσταντινούπολη της πλάνης των πράξεων και αποφάσεων του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης και της Συνόδου του και να ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις αυτές που έχουν ήδη προκαλέσει σημαντική ζημιά στην παγκόσμια ορθοδοξία και στο μέλλον της ορθοδοξίας στην Ουκρανία», δήλωσε ο Αλεξάντερ Βολκόφ, εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας.

Ο Αλεξάντερ Βολκόφ εμφανίστηκε, παράλληλα, πεπεισμένος ότι η πλειοψηφία του κλήρου της Ουκρανικής Εκκλησίας θα παραμείνει πιστό στην κανονική Εκκλησία.

«Η απόλυτη πλειοψηφία των κληρικών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας υποστήριξε, υποστηρίζει και θα υποστηρίζει την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία είναι η μητέρα εκκλησία που τους έδωσε τη γέννηση, τη χειροτονία. Είμαι πεπεισμένος ότι αποκλείεται οποιαδήποτε προδοσία του κλήρου και εάν, Θεός φυλάξοι, ακούσουμε για ορισμένες, μεμονωμένες περιπτώσεις τέτοιου είδους, θα προκαλέσει σίγουρα βαθύτατη λύπη και θλίψη», δήλωσε ο Βολκόφ σύμφωνα με το Sputnik.

Ο εκπρόσωπος επισήμανε ότι είναι έτοιμος να εκφράσει «την ισχυρή του πεποίθηση ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κλήρου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα παραμείνει πιστή στην κανονική ορθόδοξη Εκκλησία».

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024