Ο Γιάννης Δαλιανίδης δημιουργεί το 1975 μια κωμωδία ασορτί με το κλίμα της εποχής, ενώ παράλληλα προσθέτει και ένα πικρό σχόλιο για αυτούς που προσπαθούν να γίνουν κάτι που δεν είναι στην πραγματικότητα.

Η ταινία «Ο τρομοκράτης» κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες ακριβώς πριν 43 χρόνια και άφησε το δικό της στίγμα. Μπορεί να μην είναι από τις αγαπημένες των καναλιών, μιας και δεν την βλέπουμε πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια αλλά ο Δαλιανίδης, υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία και το σενάριο αφήνει πίσω με τον δικό του μοναδικό τρόπο την δικτατορίας.

Η μαύρη κωμωδία που δημιούργησε πάντα με τις ευλογίες του Φίνου θίγει ζητήματα

Με το τέλος της δικτατορίας, τρεις φίλοι δημιουργούν ένα Ανθρωπιστικό Κίνημα για να σώσουν την Ελλάδα. Προκειμένου να βρουν χρήματα απαγάγουν έναν πλούσιο επιχειρηματία και απειλούν να τον σκοτώσουν αν δεν τους δώσει τα χρήματα που χρειάζονται. Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν διαπιστώνουν πως οι συγγενείς του επιχειρηματία δεν ενδιαφέρονται για αυτόν.

Στον «Τρομοκράτη» πρωταγωνιστούσε ο Κώστας Βουτσάς, ο οποίος με την ταινία αυτή κλείνει για πάντα τον κύκλο της συνεργασίας του με την Finos Film.

Μαζί μεταξύ άλλων οι: Νίκος Δαδινόπουλος, Σωτήρης Τζεβελέκος, Κούλα Αγαγιώτου, Μπέτυ Αρβανίτη, Στέλιος Λιονάκης, Νίκος Σκιαδάς, Σταύρος Φαρμάκης, Μάγδα Τσαγκάνη, Νίκος Κούρος, Λουίζα Μπατίστα, Γιώργος Τζιφός, Ειρήνη Κουμαριανο

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο