Η αντιπαράθεση ιατρικής επιστήμης και πρακτικής ίασης δεν ήταν ποτέ πιο ξεκαρδιστική από ότι στην ταινία «Η κυρά μας η μαμή».

Σήμερα που ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που διαπραγματεύονται ανάμεσα στα φάρμακα και τα μαντζούνια η ταινία του Αλέκου Σακελλάριου μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ.

https://youtu.be/QFXMbop6KZg

Ένα χρόνο μετά την μεγάλη επιτυχία της «Θείας από το Σικάγο» ο Σακελλάριος εμπιστεύεται πάλι το δίδυμο Ορέστη Μακρή και Γεωργία Βασιλειάδου με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Μια ηθογραφία της εποχής που από το 1958 που γυρίστηκε μέχρι σήμερα έχει χαρίσει στιγμές γέλιου σε χιλιάδες τηλεθεατές.

Στην ταινία ένας γιατρός του ΙΚΑ, ο Λυκούργος, παίρνει την σύνταξή του, εγκαθίσταται οικογενειακώς στο χωριό της γυναίκας του και ανοίγει ιατρείο. Εκεί βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τρομερή μαμή που ασκεί ένα είδος γενετικής ιατρικής, αποδίδοντας τα πάντα στο μάτιασμα.

Η σύγκρουση είναι ανελέητη και με πολλά ευτράπελα, αφού οι χωριανοί προτιμούν το ξεμάτιασμα από τις επιστημονικές θεραπείες του γιατρού. Όταν ο γιος της μαμής, ο Δημήτρης, έρχεται στο χωριό, συμβάλει στην ύφεση του εμπόλεμου κλίματος μεταξύ μαμής και γιατρού και ο έρωτας του για την κόρη του γιατρού, θα μετατρέψει τους δύο εχθρούς σε συμπέθερους.

Η Γεωργία Βασιλειάδου, η μαμή του χωριού δίνει ρεσιτάλ ηθοποιίας με αφοπλιστικές ατάκες ειδικά όταν ο γιος της Δημήτρης Παπαμιχαήλ της ανακοινώνει ότι έχει ερωτευτεί την κόρη του γιατρού Ξένια Καλογεροπούλου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο