Οι εκδόσεις Εύμαρος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Μανιάτη «Τραμπ και Ζαμπέτας, τα εναλλακτικά» τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, ώρα 20:00 στο Polis Art Café, Πεσμαζόγλου 5, αίθριο στοάς βιβλίου.
Θα μιλήσουν: Νίκος Βούτσης, Πρόεδρος της Βουλής, , Δημήτρης Σεβαστάκης, βουλευτής, ,Βαγγέλης Ραπτόπουλος, συγγραφέας,, Θανάσης Νιάρχος, συγγραφέας, δημοσιογράφος, ο ίδιος ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτρης Μανιάτης και ο Σταμάτης Κραουνάκης,  ο οποίος θα παίξει τραγούδια στο πιάνο.

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο υπεύθυνος των εκδόσεων Εύμαρος Πέτρος Κακολύρης.
Δημήτρης Μανιάτης «Τραμπ και Ζαμπέτας», εκδ. Εύμαρος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το παρόν βιβλίο περικλείει πολιτικά χρονογραφήματα του Δημήτρη Μανιάτη που δημοσιεύθηκαν όλα στα Νέα του Σαββάτου υπό την τρέχουσα στήλη του δημοσιογράφου με τίτλο Εναλλακτικά.  Τα κείμενα αυτά, γραμμένα υπό τον ζυγό της επικαιρότητας αλλά και με μια βαθύτερη οπτική θα μπορούσαν να περιγραφούν ως μικρά χρονικά κοινωνικής- πολιτικής αλλά και πολιτισμικής πραγματικότητας σε μια διάρκεια τριών πυκνών χρόνων, από την εκπνοή της διακυβέρνησης Σαμαρά μέχρι και το καλοκαίρι του 2017. Μια εποχή παράξενη, καινούρια, δραματική αλλά και εξόχως καθοριστική αφού εδώ πρωτοσυναντάμε τις τάσεις και τα υλικά που θα απασχολήσουν την ελληνική και διεθνή πολιτική και κοινωνική σκηνή τα επόμενα χρόνια, κάτι που σκιαγραφείται στα κείμενα του βιβλίου.

Η χαμένη λαϊκότητα, τα νέα ΜΜΕ, τα κοινωνικά δίκτυα, ο Τραμπ, ο Τσίπρας, η νέα φτώχεια, οι έλληνες που ξενιτεύονται, η Αριστερά και οι ματαιώσεις της, τα κόμματα, οι σύγχρονοι πρεκάριοι, οι χίπστερς, οι φιλελέδες, τα fake news, ο εφιάλτης της Ακροδεξιάς παρελαύνουν από τις σελίδες και τα χρονογραφήματα του συγγραφέα και εν πολλοίς επιβεβαιώνουν πως ο Δημοσιογράφος είναι ο Ιστορικός του Ενεστώτα Χρόνου.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Δημήτρης Μανιάτης γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και έλκει καταγωγή από την Μύκονο. Απόφοιτος Δημοσιογραφίας, Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Έχει γράψει κείμενα για επιθεωρήσεις, θέατρο, μουσικές παραστάσεις, τηλεόραση. Έχει συνεργαστεί με πολλά έντυπα.

Έργα του ιδίου: Ληστής, θεατρικός μονόλογος, Eγώ είμαι ένας άλλος, διηγήματα (εκδ. Μετρονόμος), Bασίλης Τσιτσάνης, επιμέλεια (εκδόσεις ΔΟΛ), Πάνος Γαβαλάς, Μια φωνή όλο φως (εκδ. Λιβάνης).

Το βιβλίο προλογίζει ο Νίκος Γ. Ξυδάκης

Στοιχεία της έκδοσης:

Σχήμα: 14 Χ 21

Σελίδες:  208

Τιμή: 12 ευρώ (περιλαμβάνει ΦΠΑ)

Κεντρική διάθεση: Εκδόσεις Εύμαρος, Eλευθερίας 2, Ταύρος.

Τηλ. 210-9708.811, 6984-911.622,fbpage:  Εκδόσεις Εύμαρος  –  Evmaroslibro

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο